Home » Nieuws » Nieuws senioren » Westlandia zo1 krijgt voetballes van Rijnsburgse Boys.

Westlandia zo1 krijgt voetballes van Rijnsburgse Boys.

📁 Senioren 📅 maandag 22 mei 2017

Westlandia zo1 – Rijnsburgse Boys : 5 – 1(0 – 3)

Op sportpark De Hoge Bomen speelde Westlandia zo1 de return in de tweeluik tegen Rijnsburgse Boys. Op Sportpark Middelmors had Westlandia eerder in de week een  2 – 1 overwinning behaald en dat zorgde voor een groen-wit optimisme. Het was een prachtige zaterdagavond op een zonovergoten sportpark. Groen witte en geel zwarte  supporters geloofden allebei in een goed resultaat voor hun ploeg.

Mooie opkomst

De opkomst van beide teams met scheidsrechter D.Serik voorop was fantastisch. Een eruptie aan groene, gele, witte en zwarte snipperslingers werden de lucht ingeschoten. Het duurde vervolgens bijna 10 minuten om het veld schoon te maken.

De eerste 20 minuten

De eerste 20 minuten waren enerverend en flitsend. De eerste 5 minuten waren voor Westlandia, want de mannen van Grünholz zochten vanaf minuut 1 de aanval.

1ste minuut: Goede aanval van Westlandia wordt afgerond met een prima schot van Adnan Bajic. Keeper Richard van Nieuwkoop bokst de bal over zijn doel.

2de minuut: Aanval van Rijnsburgse Boys. De bal wordt met een boog in het strafschopgebied van  Westlandia gepompt. Giovially Serbony tikt de bal naast.

4de minuut: Jeroen Spruijt kopt te bal precies voor de voeten van de inlopende Ivailo Staal. Deze schiet buiten bereik van de keeper op de paal.

Dan komt de ploeg uit de Bollenstreek op stoom.

9de minuut: Edgar Leerdam redt na een gevaarlijke actie.

10de minuut: Joël Tillema tikt de bal op de paal van nog geen meter afstand.

13de minuut: Jeroen Spruijt speelt zich vrij, komt recht voor het doel uit en schiet ruim over.

16de minuut: Een vrije trap van Wesley Goeman zeilt rechtstreeks in het doel. Joël Tillema probeert de bal met de tip van zijn schoen te raken. Dat zorgt er waarschijnlijk voor dat Edgar Leerdam de bal langs zich heen ziet gaan. Het doel in. 0 – 1.

18de minuut: Noël Tillema schiet een voorzet van Jordy Stroker op doel. Via de rug van Nick van Vliet verdwijnt de bal in het doel. 0 – 2.

20ste minuut: Razendsnelle uitbraak van Rijnsburgse Boys . De bal komt bij Giovially Serbony. De voorzet is prachtig, de aanname is schitterend en het staat 0 – 3.

Drie doelpunten in 4 minuten. Rijnsburgse Boys toonde zich technisch vaardiger en tactisch slimmer dan Westlandia.

Nog wat andere minuten

25ste minuut: Anwar Beeldstro kopt op de lat.

28ste minuut: Nick van Vliet wordt gewisseld voor Mitchell Jacobs.

Rijnsburgse Boys neemt wat gas terug en Westlandia valt gedreven aan, maar komt niet door de muur van Rijnsburgse verdedigers.

45ste minuut: Ruststand 0 – 3.

50ste minuut: Marcel de Bruijn komt in het veld voor Ferry de Jong. Het Westlandia-publiek veert op .

52ste minuut: Marcel de Bruijn kopt een voorzet van Jeroen Spruijt op de lat.

56ste minuut: Giovially Serbony maakt zijn tweede. 0 – 4.Als hij het doelpunt gaat vieren met de eigen supporters sneuvelen de reclameborden onder de uitbarstingen van vreugde.

58ste minuut: Aanvoerder Marko van der Knaap wordt gewisseld voor Brandon Tichem. Even later schiet hij op van buiten de 16 op de lat.

65ste minuut: Er ontstaat een opstootje als Marcel de Bruijn een bal onderschept, die na een vrije trap voor Rijnsburgse Boys wordt terug geschoten op de keeper en op het doel wil afgaan.

67ste  minuut: Marcel de Bruijn werkt een corner binnen. 1 – 4.

79ste minuut: Noël Tillema gaat de diepte in, wordt op maat aangespeeld en ziet alleen nog maar Edgar Leerdam voor zich. En naast zich Jeffrey Jongeneelen. Tillema legt af en krijgt de bal weer terug. Noël Tillema tikt dan simpel de 1 – 5 binnen.

90ste minuut: Eindstand 1 – 5.

Na afloop van de wedstrijd

De wedstrijd verliep helemaal niet zoals de gemiddelde Westlandiaan tevoren had bedacht. Deze duidelijke nederlaag betekende dat de Groenwitten in het komende seizoen weer in Derde Divisie op zondag spelen.

Chris Koehler, die optrad als wedstrijdspeaker feliciteerde de gasten uit Rijnsburg met hun overwinning, maar hij benadrukte vervolgens dat  Westlandia onder Edwin Grünholz een fantastisch debuutjaar beleefde. Dat leverde nog een mooi applaus op van het thuispubliek.

Spakenburg versloeg Hercules, competitiegenoot van Westlandia, zodat de 2 zaterdagploegen in 2 duels gaan uitmaken wie promoveert naar de Tweede Divisie.

Dus nog een keer de uitslag

Westland – Bollenstreek:1 tomaat – 5 tulpenbollen.

JvdM