Home » Nieuws » Nieuws senioren » Westlandia zo2 heeft genoeg aan een sprankelende eerste helft.

Westlandia zo2 heeft genoeg aan een sprankelende eerste helft.

📁 Senioren 📅 vrijdag 26 mei 2017

Westlandia zo2 – Nuenen 2: 5 – 0 (5 – 0)

Penalty’s: 5 - 4

Op Hemelvaartsdag begon Westlandia zo2 met de grote klus op weg naar misschien wel een kampioenschap van Nederland voor reserve-teams. Het elftal van trainer Harold Tjaden was ingedeeld in een poule met Nuenen 2 en UDI’19 2.De 2 Brabantse teams speelden op zondag 21 mei tegen elkaar. De uitslag van 1 – 1  betekende dat de thuisploeg Nuenen 2 naar Naaldwijk moest afreizen. Het Brabantse gelijkspel was eigenlijk in het voordeel van Westlandia 2. Het betekende echter ook, dat de Naaldwijkers bij verlies meteen uitgeschakeld zouden zijn in de kampioensrace.

Het elftal dat Harold Tjaden in het veld stuurde, was een goede mix van ervaring en jeugd. Zeven spelers uit O19 werden toegevoegd aan Westlandia zo2.

Na een stroeve start kwam het elftal onder aanvoering van Niels van Sprakelaar steeds beter in het spel met een heel goede as. Van achter naar voren in het elftal: Jordi de Wit, Marciano Simonis, Desley Bransen en Angelo Groen.

Het eerste doelpunt kwam van Angelo Groen na een prima pass van Desley Bransen. 1 – 0. Vervolgens drong Nuenen sterk aan met een vrije trap én een schot op de paal. Een technisch fraaie treffer kwam van het duo Angelo Groen en Mark van de Zalm. De eerste had de bal ontvangen en was het strafschopgebied in gewerveld. Hij zag Mark van der Zalm komen inlopen, helemaal vrij voor het doel. Angelo’s voorzet was hard en werd door Mark in de loop hard en gericht ingekopt, richting de linkerhoek.2 – 0.

In de laatste 5 minuten van de eerste helft werd het prijsschieten.Een beetje  vergelijkbaar met de 4 fatale minuten van Westlandia zo1 tegen RBB.

A-junior Leroy Klootwijk kreeg de bal aangespeeld door Angelo Groen, deed wat controlerend werk aan de bal en schoot van dichtbij de bal in het net.3 – 0.

Lars van den Berg had de 4-de treffer op zijn schoen, toen hij een keer meeging naar voren. De keeper van Nuenen stopte de bal. Het was Marciano Simonis die de aanval zelf opzette en een solo afrondde met de 4 – 0.

Vlak voor het rustsignaal was het Desley Bransen die een diepe bal van Lars van den Berg in een doelpunt omzette. 5 – 0. Harold Tjaden en zijn mannen zochten met een uitermate geruststellende ruststand de kleedkamer op. De trainer had nog een mooie uitdaging voor zijn spelers: ‘Als jullie de nul houden, is er morgen(vrijdag) geen training.’

De tweede helft was voor de statistiek. Er werd niet meer gescoord. Maar dat kostte best nog wel moeite. Lars van den Berg moest vervangen worden. Floris Groot kwam voor hem. Verder werden Miquel van Dijk en Desley Bransen gewisseld voor Stef Geertsema en Danny de Wit. Ook Nuenen wisselde. Dat zorgde ervoor dat de tweede helft rommelig was. Nuenen was bij vlagen gevaarlijker, wilden ook nog wel een doelpunt maken, maar Jari Duijvestijn  hield met hulp van zijn verdediging zijn doel schoon. Hij werd wel enkele malen op zijn keeperskwaliteiten getest.

De allerbeste kans op een doelpunt werd voorbereid door Angelo Groen. Hij bracht Stef Geertsema in stelling, maar zijn schot werd gestopt.  De komst van Danny de Wit betekende dat een jongere(Danny) en een oudere  broer(Jordy)samenspeelden met een trotse vader langs de lijn, stralend als een Hemelvaartsdagzon.

Na de wedstrijd was er nog een penalty serie. Deze werd ook gewonnen door Westlandia zo2. Mark van der Zalm, Rik van Schie, Marciano Simonis, Leroy Klootwijk en Jordi de Wit schoten onberispelijk raak. En Jari Duijvestijn stopte de 4 penalty, waardoor de penaltyreeks met 5 – 4 werd gewonnen.

Aanstaande zondag om 12.00 uur is de volgende wedstrijd uit bij en tegen UDI ’19 2. Bij een gelijkspel of winst gaat Westlandia zo2 door naar de volgende ronde.

JvdM