Home » Nieuws » Nieuws senioren » Nieuw in de zondagselectie. Jop Verhagen

Nieuw in de zondagselectie. Jop Verhagen

📁 Senioren 📅 vrijdag 18 augustus 2017

Na een mooie voetbaljaargang , 2016/2017, met een tweede plaats achter het ongenaakbare De Dijk in het eerste jaar in de zondagse derde divisie komt voor de zondag tak van Westlandia de nieuwe competitie alweer in zicht. Ook dit jaar zijn een aantal spelers van elders de selectie komen versterken. Die gaan we weer net als vorig jaar voorstellen. We trappen af met Jop Verhagen.

Voetbal en …

Jop treedt als het ware in de voetstappen van zijn broer Sjors Verhagen die een aantal jaar geleden bij Westlandia speelde en  deel uitmaakte van het team, dat kampioen werd in de hoofdklasse(2008/2009). Jop heeft zijn broer ook zien voetballen bij Westlandia. Hij kwam dus niet helemaal blanco bij Westlandia.

Zijn voetballeven begon bij RKAVV in Leidschendam. In de E-tjes ging hij naar ADO, waar hij alle jeugdelftallen doorliep. Hij was toen het zover was niet in beeld voor het eerste. Hij ging weer terug naar RKAVV. Daar speelde hij 3 jaar in het eerste. Het derde jaar was zijn beste jaar als voetballer. Hij speelde toen ook tegen Westlandia samen met o.a. Jedsel Markes. Er was toen ook sprake van, dat hij mogelijk naar Westlandia zou komen, maar hij had in de winterstop al overeenstemming bereikt met FC Rijnvogels om op sportpark De Kooltuin te komen spelen. Naderhand hoorde Jop dat Westlandia ook wel interesse in hem had.

Het jaar bij FC Rijnvogels werd een lastig jaar, hij kreeg een blessure en had niet altijd een basisplaats. Jop had al  via sociale media laten doorschemeren dat hij openstond voor een nieuwe club. Patrick Batist, die hij nog kende uit zijn ADO-tijd, vroeg hem via Facebook: Blijf jij bij FC Rijnvogels? Dat was niet het geval. Niet lang daarna belde Edwin Grünholz hem of hij naar De Hoge Bomen wilde komen. Hij kon nog wel een speler voor de linksbuitenplek gebruiken. En zo is hij gekomen.

Zijn eerste indrukken over de vereniging en de spelersgroep waren positief. ‘Het is een mooie warme groep’. Het aanpassen aan en het inpassen in de groep verliepen eigenlijk vanzelf. Hij kende al een aantal spelers: Ramon Ripson, Ferry de Jong, Jedsel Markes en Patrick Batist.

Jop is weer helemaal fit. Het voetbalniveau kan hij aan, ‘dit is mijn niveau’. Hij weet dat hij de concurrentie moet aangaan en hij wil zich zelf bewijzen in de selectie van Edwin Grünholz.

… luiers.

Jop woont samen met Rachel Piekhaar, speelster van eredivisionist VOC uit Amsterdam. Zij speelde ook ooit voor Quintus. Jop en Rachel verwachten al heel binnenkort hun eerste kind, een meisje. Als alles goed gaat, wordt de nieuwe handbalster/voetbalster begin september geboren. Dat wordt dus:

Beschuit met muisjes.

JvdM