Home » Nieuws » Nieuws senioren » De eerste klap is een daalder waard

De eerste klap is een daalder waard

📁 Senioren 📅 maandag 28 augustus 2017

Denk je na 3 minuten in de 2e helft de buit binnen te hebben, blijkt dat niet het geval te zijn.  We waren gewaarschuwd voor de ploeg uit de Domstad.  Een goede voorbereiding van Hercules bracht de ploeg geen punt(en) in het Westland.  Onze gasten kwamen goed uit de startblokken maar het vizier stond wederom niet op scherp in de 1e helft.  Waar men vorig seizoen grossierde in het missen van kansen in de 1e helft was het deze wedstrijd niet zo erg, maar men kreeg wel mogelijkheden.  In de 24e minuut kwam de ommekeer in de wedstrijd.  Westlandia kreeg een strafschop omdat een speler van Hercules ( Nr 4 ) een speler van Westlandia aan het shirt trok.  Dit ondanks het feit dat de scheidsrechter meerdere keren tegen betreffende speler had geroepen dat hij het shirt los moest laten.  Dit was de eerste gele kaart voor betreffende speler, maar aanhoudend commentaar leveren op de scheidsrechter leverde betreffende speler zijn 2e gele kaart - dus rood op.  Het duurde even voordat Patrick voor de strafschop aan mocht leggen.  Via de binnenkant van de paal was het raak 1 - 0..  Men was nog niet bekomen van de schrik of Adnan schoot de 2 - 0 binnen middels een fraai genomen vrije trap.  Dit was ook de ruststand.  Toen Remon vlak na de rust de 3 - 0 liet noteren leek de wedstrijd gespeeld.  Dit was echter niet het geval.  Hercules nam de wedstrijd over en binnen de kortste keren was de stand gelijk ( 3 - 3 ).  Westlandia was de weg even kwijt maar wist zich gelukkig weer te herpakken.  Middels een voorzet van Adnan kon Anwar middels een fraaie voetbeweging de 4 - 3 op het scorebord zetten.  Hercules gaf niet op en bleef het Westlandia doel bestoken.  Jubilaris Edgar ( 250 wedstrijden in 1 ) gaf geen krimp meer en zo behaalde Westlandia een zwaar bevochten overwinning.

jong Westlandia speelde op zaterdag tegen Excelsior M. 2.  Dat beide ploegen in de top spelen van de reserve klasse bleek ook in deze wedstrijd.  Het werd uiteindelijk 2 - 2 door doelpunten van Brendan & Sala.   A.s. week-end gaat de bekercompetitie beginnen voor het 2e elftal.