Home » Nieuws » Nieuws senioren » zondag 1 naar U.N.A. te Veldhoven

zondag 1 naar U.N.A. te Veldhoven

📁 Senioren 📅 vrijdag 01 september 2017

A.s. zondag speelt het 1e team uit tegen U.N.A. te Veldhoven.  U.N.A. degradeerde vorig seizoen in de slotminuten van de competitie.  In een rechtstreeks duel met HHC Hardenberg deed 1 tegendoelpunt de ploeg uit Veldhoven de das om.

U.N.A. werd op 7 november 1929 opgericht, dit was op de feestdag van patroonheilige van de parochie: St. Willibrordus, er werd besloten voor de tweede keer een voetbalvereniging in Zeelst op te richten. De eerste club "de Kemphanen" ontstond in 1924 maar deze club was geen lang leven beschoren. Een rondgang door Zeelst leverde de somma van € 28,39 (fl 62,57) op en dat was genoeg om een nieuwe voetbalclub op te richten. De nieuwe club zou "ONA" heten, maar kort na de officiële oprichtingsvergadering stuurde het bisdom echter een brief waarin het toenmalige bestuur werd opgedragen de naam te wijzigen in UNA, wat in het Latijn 'eensgezind' betekent. Het bestuur, met als voorzitter Jan Spelbrink, besloot gedeeltelijk aan de wens van het bisdom tegemoet te komen. De naam werd gewijzigd in UNA maar met de aantekening dat UNA de afkorting was van Uitspanning Na Arbeid. In de dertiger jaren was UNA met twee elftallen in de competitie vertegenwoordigd. Bovendien werd in 1931 de Kempische Bond verlaten: UNA ging spelen in de kring Eindhoven. G. de Wit volgde voorzitter Spelbrink op en in 1934 ondernam, de inmiddels secretaris geworden, M. Keeris Jzn. een reis naar Tilburg om 'promotie bij keuze' te bewerkstelligen. Zijn reis was succesvol, UNA ging spelen in de 1e klasse. Het tweede team promoveerde na het behaalde kampioenschap naar de tweede klasse. De jonge vereniging had dus alle reden om het eerste lustrum luisterrijk te vieren. In het tweede lustrum groeide de club gestaag door. Voetbal was voor veel leden een ware uitlaatklep, omdat velen werkloos waren. De voetbalclub telde ongeveer 50 leden en er werd met drie elftallen deelgenomen aan de competitie.

Momenteel is U.N.A. een grote vereniging met 14 senioren teams & 1 dames team op zondag - op zaterdag heeft de vereniging 4 JO19 ( A ) teams - 6 JO17 ( B ) teams - 5 JO15 ( C ) teams - 5 JO13 - 1 JO12 - 8 JO11 - 2 JO10 +  5 nog jongere jeugd teams.

Vorige week begon U.N.A. met een gelijspel in de uitwedstrijd tegen OJC Rosmalen ( 2-2 ), volgens kenners van de club was dat te weinig.  Westlandia begon vorige week met een benauwde overwinning van   4 - 3 op Hercules.  Na 4 of 5 wedstrijden kan je een beetje zien hoe de verhoudingen zijn in deze poule.

Het adres is: Sportlaan 3 te 5502ED Veldhoven.   De aanvangstijd is 14.30 uur

Jong Westlandia gaat aan de bekercompetitie beginnen.  Onbekende ploegen voor de mannen van Pieter, Marcel & Igor.  Zondag om 14.30 uur start men uit tegen GSC Esdo 1, dan volgende week zondag thuis tegen sv Madestein 1 en de ploeg sluit af tegen Victoria'04  1.  U ziet het goed, allemaal 1e elftallen als tegenstander.  Kwa voetbal moeten de tegenstanders wel te verslaan zijn, maar op het fysieke vlak zal het nog een vraagteken zijn.   GSC Esdo speelt aan de Hengelolaan 600 in den Haag.  De aanvangstijd is 14.30 uur