Home » Nieuws » Nieuws senioren » Westlandia za1 wint ook de laatste wedstrijd in eigen E-Payroll nederlaagserie.

Westlandia za1 wint ook de laatste wedstrijd in eigen E-Payroll nederlaagserie.

📁 Senioren 📅 woensdag 06 september 2017

Enigszins in tegenspraak met de naam van de reeks oefenwedstrijden behaalde het team van Theo Verbeek alleen maar overwinningen. Op dinsdagavond 5 september was Lyra te gast op De Hoge Bomen. De trainer van Westlandia za1 had wat gehusseld in de hoge hoed met spelers, waar als opvallende startende spelers Khalid el Menkouzi, Dennis Verbeek en Mike Brouwer uit tevoorschijn kwamen.

Bij Lyra begon o.a. ex Westlandiaan, Boyd Rijnenberg in de basis en in de tweede helft kwam de naar Lyra teruggekeerde Jack Binnendijk voor hem in het veld.

Het eerste echte gevaar kwam na een kwartier spelen van het hoofd van Max van Delft van Lyra. Hij kopte over. Even later opende Angelo Groen de score.1 – 0. Rob Klop zorgde voor 2 – 0 na een balletje van Jasper van Dijk. Hij deed dat een beetje op een ‘Stefan Bron manier’, waardoor niet iedereen langs de lijn doorhad, dat Rob had gescoord.

In de tweede helft kwamen Hamza el Yddri en Miquel van Dijk voor Dennis Verbeek en Mike Brouwer. Omstreeks de 52-ste minuut etaleerde Rob Klop zijn  bekende dubbele sleepbeweging in een overvol strafschopgebied. Hij legde af op Jasper van Dijk, die vervolgens werd neergelegd een paar meter buiten het strafschopgebied. Jasper liet zich deze kans niet ontnemen en schoot de bal gedecideerd binnen. 3 – 0.

Vervolgens waren er lange fases van Lierse druk en langdurig Liers balbezit, maar de verdediging van Westlandia hield bijna moeiteloos stand. Khalid hield zijn doel schoon. Het werd nog 4 – 0 door Ricoberto, die op rechts de bal kreeg aangespeeld van Jasper van Dijk en vervolgens door de verdediging van Lyra wervelde , de keeper uitspeelde en de bal in een leeg doel schoot.

Vermeldenswaard is nog de kans van Rob Klop. Hij werd op maat aangespeeld door Hamza en schoot de bal vanaf 1 meter 2 meter over het doel.

Een 4 – 0 uitslag was niet zo handig vanwege de andere uitslagen in de nederlaagserie. Vijf minuten voor tijd schoof Miquel van Dijk na een fraaie actie in het strafschopgebied van Lyra de bal naar Ricoberto Luijando. Die schoot/schoof/tikte/kaatste de bal zo subtiel op het lege doel, dat de bal bijna met tegenzin over de doellijn rolde. 5 – 0. Dat werd de eindstand.

Dit was de laatste wedstrijd in de E-Payroll nederlaagserie van Westlandia za1, waarmee ook de winnaar bekend werd: Het team met de kleinste nederlaag. Dat werd DSO, dat met 4 – 3 verloor.

De volledige uitslag:

1. DSO                       4 – 3
  2. Honselersdijk         3 – 1
  3. SV Den Hoorn        5 – 1
  4. VV Lyra                  5 – 0

De prijsuitreiking is as. zondag 10 september na afloop van de wedstrijd van Westlandia zo1 tegen JVC Cuijk.

JvdM