Home » Nieuws » Nieuws senioren » Westlandia verliest van JVC Cuijk

Westlandia verliest van JVC Cuijk

📁 Senioren 📅 maandag 11 september 2017

Een wedstrijd die niet verloren had mogen gaan.  JVC Cuijk kwam al vroeg ( 3e minuut ) in de wedstrijd op een 0 - 1 voorsprong.  Westlandia was niet aangeslagen en nam gelijk het initiatief.  In de 5e minuut ging de bal er door een wonder niet in bij onze bezoekers, maar dit was uitstel van excutie.  In de 6e minuut kwam dan de gelijkmaker.  Een corner van Patrick werd door Remon goed ingekopt ( 1 - 1 ). Westlandia bleef de bovenliggende partij en dit resulteerde in een 2 - 1 voorsprong in de 22e minuut.  Een voorzet van Brandon komt op het hoofd van Jeroen en die maakt de 2 - 1.   in de 35e minuut een niet scherpe verdediging en de 2 - 2 ligt in het netje.  Dit was tevens de ruststand.  JVC Cuijk komt scherp uit de kleedkamer en in de 50e minuut zelfs op voorsprong 2 - 3.  Westlandia gaat op zoek naar de gelijkmaker en die komt er via Brandon in de 63e minuut ( 3 - 3 ).  Het publiek ging er voor zitten maar wat was de teleurstelling groot toen JVC Cuijk in de 64e minuut door slecht uitverdidigen bij Westlandia weer op voorsprong kwam ( 3 - 4 ).  Westlandia moest in de 65e minuut zelfs met 10 man verder door een frustratieovertreding ( rode kaart ) van Mitchel.  Dat het in de slotminuut nog 3 - 5 werd was alleen voor de statistieken.  2 nederlagen op rij is lang gelden, maar we hebben nog een lange weg te gaan.

Dinsdag 12 september speelt Westlandia 1 thuis tegen Fosa Juniors.  Fosa Juniors is een ploeg die op bezoek is in Nederland ( morgen meer over deze wedstrijd ).  De aanvangstijd is 20.00 uur

Bij jong Westl;andia zal de KNVB toch hun huiswerk eens moeten gaan doen.  Het is een schande dat jong Westlandia ingedeeld is bij 3e & 4e klassers ( dit is niet degenererend bedoeld naar deze ploegen ) maar de uitslagen die neergezet worden zijn niet goed voor beide elftallen.  Werd er vorige week nog gewonnen van 3e klasser GSC Esdo met 6 - 2, nu werd 4e klasser Madestein met 14 - 0 naar huis gestuurd.  Volgende week nog de wedstrijd uit tegen 3e klasser Victoria'04 uit Vlaardingen.  Nu verloor Victoria'04 zondag met 4 - 1 van GSC Esdo, dus moet deze wedstrijd door jong Westlandia ook gewonnen kunnen worden.  Vorig seizoen had jong Westlandia ook al een uitslag van 24 - 0 in de bekerpoule.  Het frustrerende hiervan is dat je in de volgende bekerronde wel tegen een 1e of 2e klasser aan mag treden.  Dit werd vorig seizoen gelijk de koploper van de 1e klasse Nootdorp ( inmiddels hoofdklasser dit seizoen ).  Maar goed nu de wedstrijd tegen Madestein.  Positief is dat het een leuke wedstrijd was voor jong Westlandia.  Men bleef voetballen met mooie aanvallen.  Ook een compliment naar Madestein dat ondanks de afstraffing bleef voetballen en zich niet verlaagde tot schoppen.  Echt positief.  Zoals eerder geschreven, mooie aanvallen & doelpunten ( er ging ook wel wat mis ), maar een leuke wedstrijd voor het publiek.  Na een ruststand van 8 - 0 werd het uiteindelijk 14 -0 voor jong Westlandia.  De doelpuntenmakers waren Jedsel 4x, Vince 4x, kersverse vader Job 3x, Mark vd Z. 1x en de A junioren Desley en Kilian ieder 1x.  Op naar de volgende bekerronde zullen we maar zeggen.