Home » Nieuws » Nieuws senioren » Nieuw in de zondagselectie. Raghib Achnak.

Nieuw in de zondagselectie. Raghib Achnak.

📁 Senioren 📅 maandag 18 september 2017

In het nieuwe seizoen kwamen 2 spelers van Laakkwartier de selectie van Westlandia (zo) versterken. De eerste die we in deze serie voorstellen, is Raghib Achnak. ‘Maar wij noemen hem Mo’, roepen Marko van der Knaap en Marco van Koert bijna in koor.Mo (Mohammed) blijkt de tweede naam te zijn van Raghib.

Hij is 20 jaar geleden geboren in Marokko, woonde enkele jaren in Spanje en kwam op zijn 10-de naar het Haagse Laakkwartier. Hij zit nog op school. In Zoetermeer volgt hij een MBO opleiding Bedrijfsadministratie en Boekhouding. Hij zit in zijn laatste jaar en wil eventueel naar het HBO.

Raghib ging natuurlijk voetballen bij Laakkwartier en speelde daar tot 4 maanden geleden. Hij begon er in de C-tjes en doorliep er alle jeugdelftallen. Hij was net 18 jaar geworden toen hij mocht debuteren in het eerste van Laakkwartier. In dat eerste jaar scoorde hij regelmatig en Laakkwartier speelde om het kampioenschap van de 3-de klasse tegen Erasmus en het spande erom. Raghib scoorde de 1 – 0 uit een steekbal. Met een geplaatst schot passeerde hij de keeper van Erasmus en bezorgde hij  Laakkwartier het kampioenschap  in de zondag derde klasse. Het jaar erna werd Laakkwartier weer kampioen en promoveerde naar de eerste klasse. In zijn derde jaar kreeg hij te maken met blessures, pas in de tweede competitiehelft was hij weer fit. Toen kwam ook Westlandia op zijn pad. Op 21 maart van dit kalenderjaar kwam Laakkwartier op bezoek op De Hoge Bomen om het tegen Westlandia zo1 op te nemen voor het Haaglanden Voetbal Toernooi. Laakkwartier kwam op voorsprong. Uit een assist van Raghib was het raak. Het werd uiteindelijk 5 – 1 voor Westlandia.

Raghib had voor zich zelf al bedacht om hoger te gaan voetballen, maar omdat Laakkwartier tegen degradatie speelde, had hij gewacht met het zoeken naar een andere club. Het liep anders: Een andere club zocht hem. Meteen na de bekerwedstrijd tegen Westlandia stapten Edwin Grünholz en Mourad Mghizrat op hem af met de vraag of hij bij Westlandia wilde komen spelen. Hij trainde een paar keer mee om te zien of hij het niveau aankon en hij besloot om naar De Hoge Bomen te komen.

Hij traint en speelt nu zo’n 3 maanden in het groenwit en zegt: ‘Ik heb het zeker naar mijn zin in het Westland, ik voel me warmhartig opgenomen in de groep. De andere spelers coachen mij steeds op een positieve manier. En alles is hier goed georganiseerd.

Raghib werkt heel hard aan een plaats in de basis, hij traint ook voor zich zelf. ’Ik hoop dat ik iets kan betekenen voor Westlandia.’

Hij heeft al minuten gemaakt. In de oefenwedstrijd tegen Velo scoorde hij 2 keer. En  in de uitwedstrijd tegen UNA viel hij in. Hij is een linksbuiten, zowel rechts- als linksbenig, met doelpunten in beide voeten. Hopelijk mag Westlandia ook iets voor hem betekenen.

JvdM