Home » Nieuws » Nieuws senioren » Westlandia za1 wint tegen een veel beter WV-HEDW.

Westlandia za1 wint tegen een veel beter WV-HEDW.

📁 Senioren 📅 maandag 25 september 2017
Westlandia za1 wint tegen een veel beter WV-HEDW. Westlandia za1 wint tegen een veel beter WV-HEDW. Westlandia za1 wint tegen een veel beter WV-HEDW. Westlandia za1 wint tegen een veel beter WV-HEDW. Westlandia za1 wint tegen een veel beter WV-HEDW.

Voor de allereerste wedstrijd in de eerste klasse A moest Westlandia aantreden tegen een grote onbekende. WV – HEDW uit Amsterdam. Een vereniging met een verzameling medeklinkers in de naam, die staan voor een lange en roerige geschiedenis. Wilhelmina Vooruit – Hortus, Eenheid Door Winnen.

Bij de eerste de beste aanval van de Amsterdammers was het al flink schrikken voor de mannen van Theo Verbeek. Max Ribbens sneed met groot gemak en hoge snelheid door de Westlandse verdediging. Rowdy Janssen was bij de les en keerde 2 schotpogingen. WV-HEDW was gekomen om de laatste letter in hun naam waar te maken: Winnen. Dat was meteen duidelijk

Westlandia had de grootste moeite om het hoge tempo bij te houden en de verdedigers zagen van alle kanten aanvallers met en zonder bal voorbij zoeven.

Toch wist Westlandia als eerste te scoren. Het was Angelo Groen, die zich na 4 minuten behendig ontdeed van Max Ribbens en droog de 1 – 0 binnenschoot.

In de 9-de minuut was Lennart Bril aan zijn verdedigers ontsnapt en ging met bal het strafschopgebied in Rowdy Janssen aarzelde met uitkomen en kwam uiteindelijk toch. Lennart Bril ging tegen de grond. Scheidsrechter Metsemakers stond er dichtbij. Hij liep gedecideerd naar Bril. Hij had ‘Amsterdams volkstheater’ geconstateerd en toonde geel. Rowdy Janssen zou later verklaren dat hij die jongen helemaal niet geraakt had.

Het Amsterdamse doelpunt kon echter niet uitblijven. In de 17-de minuut was het raak. Asraff Azzouz schoot een voorzet van Jordy Dijkhuiizen ongenadig hard in de touwen. 1 – 1.

In de rest van de eerste helft kregen de Amsterdammers de mooiste kansen, maar onzorgvuldigheid in de afwerking en soms onmogelijke reddingen van Rowdy Janssen zorgden ervoor dat de score niet uitgebreid werd. In die fase werd Westlandia eigenlijk horendol gespeeld.

Halverwege de wedstrijd moest Timothy le Duc gewisseld worden. Ricardo vd Zalm verving hem kundig. Na 45 stond de 1 -1 nog steeds op het scorebord. Theo Verbeek kreeg de kans om een list te bedenken.

Miquel van Dijk kwam in de tweede helft in het team in plaats van de geblesseerd geraakte Mike Brouwer. De ploeg had opdracht gekregen om WV-HEDW het spel te laten maken en de ploeg met een compacte verdediging op te vangen. Bij de Amsterdammers kwam de beste verdediger Dennis Darnley niet meer terug. Hij maakte het met name Stefan Bron behoorlijk lastig.

De Amsterdamse ploeg ging in de tweede helft door met het missen van kansen, maar ze kwamen moeilijker door de  Westlandia muur.

Na 6 minuten spelen in de tweede helft werd Angelo Groen op rechts de diepte ingestuurd. Rico Bouwmans kon hem niet afstoppen. Hij sneed het strafschopgebied in en werd door Tjeerd Meijer onreglementair gestopt.

Jasper van Dijk benutte de penalty. Hij stuurde de doelman naar de verkeerde hoek. Tegen alle veldverhoudingen in was Westlandia op voorsprong gekomen.

Gesteund door die voorsprong ging Westlandia zich weer een beetje thuis voelen in de wedstrijd. Er was een schot van Miquel van Dijk, een kopbal van Stefan Bron en na een uur spelen een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Jasper van Dijk mikte de bal net naast het doel.

De Amsterdamse ploeg kreeg nog enkele goede kopkansen, maar dat werden nooit doelpunten. In de 75-ste minuut liet Danny Bijl zien hoe je een bal binnenkopt. Bij een corner was hij stilletjes meegegaan het strafschopgebied in. Miquel van Dijk legde de bal op het hoofd van Danny. Die had geen moeite om de 3 – 1 op het scorebord te brengen.

In het laatste kwartier werd er niet meer gescoord en Westlandia won zijn eerste competitiewedstrijd in de eerste klasse A, maar had zeker niet over geluk te klagen.Ruststand:1 – 1. Eindstand: 3 -1.

JvdM

Foto’s met dank aan Aad vd Knaap

Kort na de wedstrijd werd Theo Verbeek geïnterviewd bij de WOS.

Theo, hoe heb jij de eerste helft beleefd?

‘We speelden gewoon tegen een heel goede ploeg. Dat wisten we al. Maar dat ze zo goed waren, hadden we echt niet verwacht. We wilden hoog druk zetten, maar dat lukte niet. We werden voor de rust compleet van de mat gespeeld.

We kwamen nog wel op voorsprong, een beetje gelukkig. Het was trouwens een goede goal van Angelo Groen. We werden naar achteren gedrongen en ze maakten een fantastische 1 – 1. Daarna kregen ze 3, 4 opgelegde kansen. Ik denk dat Rowdy Janssen ons  toen in de wedstrijd heeft gehouden. We gingen rusten met een 1 – 1 stand, maar ik heb vanaf de 35-ste minuut naar de klok zitten kijken of hij niet een beetje sneller naar de 45-ste minuut kon lopen.’

Wat heb je in de rust tegen je team gezegd?

‘Soms heb je als coach weinig invloed, maar vandaag pakte het anders uit. We spraken af dat we de tegenstander het spel zouden laten maken, gewoon inzakken op eigen helft, proberen bij hun de lange bal eruit te halen, compact te staan en vandaar uit de omschakeling toe te slaan. Hun nummer 4 (Rico Bouwmans)was vrij zwak in de opbouw. Die gaven we alle vrijheid.

Precies die nummer 4 leed balverlies. Angelo Groen gaat er met zijn snelheid doorheen. Hij gaat dan de 16 meter in, waarna hij onderuit wordt gehaald. Dan krijg je een strafschop en het wordt 2 – 1. Zij gaan meer risico nemen en wij bleven compact spelen. Dan krijgen we een corner, die goed wordt genomen door Miquel van Dijk. Danny Bijl kopt hem schitterend binnen. Dan sta je opeens op 3 – 1, terwijl je eigenlijk zwaar de onderliggende ploeg bent.’

Verdiend, niet verdiend?

‘Op basis van kansen en het veldspel is de overwinning niet verdiend, maar qua effectiviteit en collectiviteit wel, want als je de mindere ploeg bent, moet je gewoon keihard werken, de linies kort houden en kijken of je iets kan halen.

Nou krijgen we vandaag echt veel. Dat durf ik wel te zeggen. Maar op de ranglijst staat wel: 1 wedstrijd gespeeld, 3 punten en dat is heerlijk beginnen.’

Aldus Theo Verbeek

Deel dit artikel met je vrienden