Home » Nieuws » Nieuws senioren » Nieuw in de zondagselectie. Leroy Klootwijk.

Nieuw in de zondagselectie. Leroy Klootwijk.

📁 Senioren 📅 dinsdag 26 september 2017

Leroy Klootwijk kwam dit seizoen uit de jeugd van Westlandia over naar de zondagselectie. Klootwijk klinkt niet direct Naaldwijks. Hij komt dan ook uit Den Haag.  H.s.v. DUNO was zijn eerste club. Hij begon daar als vierjarige kleuter en vertrok er als twaalfjarige jongen. Het jaar erop ging hij naar GDA, omdat daar zijn vrienden speelden. Dat was leuk voor een jaar, maar hij wilde meer. Vervolgens deed hij weer een stap hoger op de voetballadder. Hij ging spelen bij Haaglandia dat uitkwam in de tweede divisie. Dat was een heel goed jaar. Het team werd tweede, Leroy werd aanvoerder en hij werd gescout voor een stage periode bij Sparta met proeftrainingen en oefenwedstrijden. En hij mocht komen spelen op Het Kasteel. Hij bleef er 3 jaar. Toen hij net 18 werd vertrok hij naar Westlandia O19, waar hij Rody Bakker en Stijn van Beek ook ‘exen’ van Sparta weer tegenkwam.

‘Het was in het begin wel wennen bij Westlandia. Ook in je hoofd heb je een stapje terug gedaan, daar ben ik snel overheen gekomen en ik voelde  me hier al gauw thuis. Bij Sparta was de sfeer anders, professioneel, ieder voor zich zelf. Je hebt wel vrienden, maar ieder gaat voor zijn eigen droom.’

Zij eerste jaar bij Westlandia in de O19 werd een jaar om in te lijsten. Leroy begon links op het middenveld. Hij was een voetballende speler en eindigde het jaar als scorende speler. Pieter Jongmans, de trainer van O19 zag in hem meer een speler voor de voorhoede en stelde voor dat hij  als linkerspits ging spelen.’Dat was ik niet gewend, maar het pakte goed uit.

Nadat de competitie voor O19 afgelopen was, werd hij gevraagd voor Westlandia zo2, dat ging spelen om het kampioenschap van Nederland voor reserveteams. In de laatste competitiewedstrijd van dit team speelde hij voor het eerst mee. Het was ook zijn debuut in de senioren. Het was een team met ervaren spelers en jonge honden.’Ik voelde me er op mijn gemak. Mijn spel was niet vloeiend, maar ik kon het niveau aan. Fysiek was het wel zwaarder, maar daar wende ik aan. Ik werd bepalender. Jongens als Marciano Simonis, Jordy de Wit en Lars vd Berg hielpen mij erdoorheen. Dat we kampioen van Nederland werden was super.’

Gevraagd naar zijn goede (voetbal) eigenschappen, noemt Leroy als eerste: ‘Ik ben bescheiden.’ Vervolgens komen er voetbalzaken: ‘Technisch vaardig, overzicht, passing en mijn trap.

‘Ik kan nog veel stappen om mijn fysieke kracht te ontwikkelen, daar ben ik ook mee bezig. Mijn linkerbeen is aardig, maar kan altijd beter. Ik ben op de training bewust bezig met afwerken met links. En koppen.’

Leroy is 19 jaar. Hij studeert aan de Haagse Hogeschool. Hij zit in het eerste jaar en doet Bedrijfskunde. Toen hij bij Sparta speelde haalde hij zijn HAVO diploma aan het Segbroek College in Den Haag. Vervolgens heeft hij zich een jaar op voetbal gefocust, maar Sparta werd het niet.

‘Ik ben dan wel begonnen aan een studie. Dat is niet voor niets, maar ik heb mijn voetbaldroom nog niet opgegeven, want het kan nog steeds.

Dit weekend speelt Leroy Klootwijk met Westlandia zo2 in Gouda tegen Olympia zo2. Het werd een overwinning. De uitslag was 3 – 4, met 2 assists van Leroy.

JvdM