Home » Nieuws » Nieuws senioren » Westlandia za1 komt van een koude kermis thuis uit Aalsmeer.

Westlandia za1 komt van een koude kermis thuis uit Aalsmeer.

📁 Senioren 📅 maandag 16 oktober 2017

Zaterdag gingen de mannen van trainer Theo Verbeek op bezoek bij FC Aalsmeer. Dit team is de competitie in de Eerste Klasse A goed begonnen met twee keer een uitoverwinning en een gelijkspel thuis. Westlandia won de allereerste competitiewedstrijd, maar verloor vervolgens twee maal, waarbij  twee maal een gelijkspel mogelijk en wellicht verdiend was.

De wedstrijd stond onder leiding van een arbitraal trio. Met dhr. Gommans als de man met de fluit. Hij hield de wedstrijd kort, volgde het spel op de voet en duldde geen tegenspraak.

Tegen FC Aalsmeer miste Theo Verbeek Jasper van Dijk en Miquel van Dijk. Rick van Rijn draafde weer op. En Westlandia startte met snelheid op beide vleugels. Angelo Groen op rechts en Ricoberto Luijando op links.

FC Aalsmeer had ook een razendsnelle en  bijna ongrijpbare aanval met de tweelingbroertjes Lilinho en Lulinho Martins, ook wel ‘Li en Lu’ genoemd en Michal Kocon. Bijna vanaf het begin van de wedstrijd bezorgden zij de verdediging van Westlandia handenvol werk. Al snel na de eerste aftrap moest Rowdy Janssen al redden, omdat opeens Michal Kocon voor zijn neus opdook.

Na de eerste schrik trok Westlandia te aanval. Dat leverde een paar corners op en kleine kansen voor Stefan Bron. Een vrije trap van Mike Brouwer werd door Timothy le Duc ingekopt en gestopt. Snel daarna werd Michal Kocon aangespeeld passeerde bij de achterlijn twee verdedigers en schoot knap binnen. 1 – 0.

De 2 – 0 volgde snel daarna in een omschakelmoment, nadat Westlandia ver naar voren was opgeschoven. Rick van Rijn zette de bal hoog voor en gleed daarbij uit. De voorzet werd  opgevangen en door een Aalsmeerspeler. Die stuurde  meteen één van de Martini’s de diepte. De meegelopen Michal Kocon rondde de counter af.2 – 0.

Na een half uur nam Angelo Groen een voorzet van  Ricoberto ineens op de schoen. De bal verdween over het doel, net als alle vliegtuigen die om de minuut over hetzelfde doel het luchtruim kozen.

Dezelfde Angelo Groen was verantwoordelijk voor de aansluitingstreffer. Hij was op rechts de diepte ingestuurd,  passeerde knap buitenom een verdediger en exact vanaf de achterlijn gaf hij een voorzet met effect voor het doel. Keeper Nick vd Wiel stond iets voor zijn doel en zag de bal achter zich boven zijn hoofd en half achterovervallend om de bal te pakken tikte hij de bal in het doel. 2 – 1.

‘Maar scheids die bal was toch over de achterlijn’, had Sander Aznar Martinez tegen scheidsrechter geroepen. Dat was op termijn een heel dure gele kaart.

Die 2 – 1 stand bij de rust betekende voor Westlandia dat de wedstrijd nog niet gespeeld was. Er gloorde nog groen witte hoop.

In de tweede helft kwamen Hamza el Yddri en Mick Enthoven in het veld voor Ricardo vd Zalm en Ricoberto Luijando. Rowdy Janssen had aanvankelijk enkele reddingen. Maar na 10 minuten was het weer raak na de zoveelste counter van Aalsmeer was het weer Michan Kocon die een voorzet van Lilinho Martins doeltreffend afrondde. 3 – 1. Na een uur volgde de 4-de treffer van dezelfde manen op dezelfde manier. 4 – 1.

In de 68-ste minuut heeft scheidsrechter Gommans ineens een rode kaart in de hand voor Sander Aznar Martinez, die een stevige overtreding beging op Marvin Vollebregt in een poging de bal in het doel te werken. Dit was een tweede gele, dus rode kaart. Aalsmeer stond met 10 man op het veld.

Yordi Verbeek kwam in het veld voor Rick van Rijn in de 71-ste minuut. Twee minuten later ging hij naar het gras in het strafschopgebied. De scheidsrechter zag er een strafschop in. Een buitenkansje voor Westlandia, misschien wel een kantelmoment in de wedstrijd. Stefan Bron nam deze klus op zich. Keeper Nick vd Wiel stopte echter zijn schot, maar de grensrechter op de achterlijn had geconstateerd dat hij te vroeg bewogen had. De keeper deed vervolgens twee dingen verkeerd. Hij reageerde te fel op grensrechter (gele kaart) en hij gooide de bal demonstratief weg (tweede gele kaart). Hij kon vertrekken. Er kwam een reservekeeper voor een veldspeler. Colby Harmon. Stefan Bron nam weer zijn verantwoordelijkheid. Hij koos de andere hoek. De reservekeeper kon de bal van richting veranderen en via de paal stuitte de bal uit het doel.

Westlandia had nog een kwartier om tegen 9 man 3 of liever 4 doelpunten te maken. Er kwamen kansen voor Yordi Verbeek, Angelo Groen en Stefan Bron, maar de tweede keeper stond zijn mannetje. Net als Rowdy Janssen aan Westlandia kant. Die had nog enkele fabelachtige reddingen, maar toen Daan van Huffel voor hem opdook, de bal eigenlijk maar half raakte, waardoor deze het doel in huppelde, was er  ook voor Rowdy geen redden meer aan. 5 – 1.

Voor Westlandia restte nederlaag met grote cijfers. FC Aalsmeer bleek afgelopen zaterdag op heel veel fronten de betere.

JvdM