Home » Nieuws » Nieuws senioren » 1 punt voelt als een overwinning

1 punt voelt als een overwinning

📁 Senioren 📅 maandag 23 oktober 2017

Voor aanvang van de wedstrijd tegen De Haantjes was er 1 minuut stilte vanwege het overlijden van Gerard de Vreede.  Gerard was er elke uitwedstrijd bij in de bus en zorgde met zijn team voor een natje en een snack tijdens de busreis.  Na de minuut stilte was er een taktisch begin van de wedstrijd.  Echte kansen waren er niet aan beide kanten.  Na een klein half uur spelen een strafschop in het voordeel van de thuisploeg.  Was het wel of geen overtreding vroeg toch ook de scheidsrechter zich af na afloop van de wedstrijd.  De aktie van Jessie was in ieder geval ongelukkig.  Quick profiteerde van dit buitenkansje 1 - 0.  Vlak voor rust wederom een domper voor Westlandia. Adnan kwan ongelukkig ten val en moest vervangen worden.  De voorlopige prognose is dat er een scheurtje in zijn sleutelbeen zit, maar Adnan moet een dezer dagen wederom voor een foto naar het ziekenhuis voor een difintieve diagnose.  Vlak voor rust kreeg Quick nog een mogelijkheid om de wedstrijd op slot te gooien, maar de voorwaartsen van De Haantjes faalden.  Westlandia begon goed aan de 2e helft en zette het Quick doel onder druk.  Toch was het wederom Quick wat had kunnen scoren maar paal en buitenspel voorkwamen dit.  Na een kwartier spelen in de 2e helft kwam dan de gelijkmaker op het scorebord.  Chiedo schermde de bal goed af in het strafschopgebied en gaf een voorzet waaruit Youssef de 1 - 1 kon scoren.  Helaas was de vreugde wederom van korte duur.  3 minuten na de gelijkmaker was het al weer 2 - 1 voor Quick.  Slap spel op het middenveld werd direkt afgestraft.  Wederom een dreun voor de ploeg van Westlandia.  Quick was slordig en vergat de voor hun bevrijdende 3e goal te scoren.  Westlandia bleef wel strijden voor een positief resultaat.  Die beloning kwam dan ook in de 3e minuut van de toegevoegde tijd.  Nick schoot op de baal maar de terugspringende bal kwam voor de voeten van Jeroen die verwoestend uithaalde 2 - 2.  De vreugde was groot bij alles wat groen en wit supporter was. Eindelijk zat het een keer mee, en is de serie van nederlagen een halt toegeroepen.  Hier mag je spreken van een gewonnen punt wat voelt als een overwinning.  A.s. zondag naar Oostzaan om O.F.C. tegenstand te bieden.

jong Westlandia was afgelopen zondag wel heel erg jong kwa leeftijd. Met 3 A-junioren in de basis en 2 op de bank + 1 B junior op de bank.  Ondanks de jeugdige leeftijd voetbalde de ploeg aantrekkelijk voetbal.  In de 12e minuut viel de 1 - 0 door een strakke vrije trap van Kees.  Nog voor rust was het Leroy die de voorsprong verdubbelde middels een strafschop nadat hij zelf was neergeled binnen de beruchte lijnen.  Na de rust was het Desley (2x ) en A speler Rick ( 2x ) die de 6 - 0 overwinning op het scorebord schoten.  A.s. zondag gaat de ploeg naar Noordwijkerhout en over 2 weken wacht dan thuis de topper tegen Quick 2.