Home » Nieuws » Nieuws senioren » Westlandia za1 laat FC Breukelen struikelen.

Westlandia za1 laat FC Breukelen struikelen.

📁 Senioren 📅 maandag 23 oktober 2017

Voor de vijfde competitiewedstrijd reisde de zaterdagmannen van Westlandia af naar Breukelen. Aan de boorden van het Amsterdam-Rijnkanaal ligt het sportpark van FC Breukelen. Op sommige momenten vonden het lage gebrom van zware dieselmotoren en het scheidsrechterfluitje elkaar.

Voorbeschouwen met Mike Brouwer…

Na 3 nederlagen op rij was het zaak weer eens een keer te winnen. De nasmaak van de grote nederlaag tegen FC Aalsmeer kon met een overwinning weggespee/oeld worden. Een nieuwe wedstrijd, een nieuwe kans, was de gezamenlijke analyse. Mike had zich terdege voorbereid op wedstrijd. Op zijn telefoon had hij samenvattingen van eerdere wedstrijden van FC Breukelen bekeken en was niet onder de indruk geraakt van het team.

en zonder.

Jasper van Dijk was er weer bij. Voor de penalty’s.

De wedstrijd stond onder leiding van een arbitraal trio o.l.v. Dhr. Van der Wielen, zodat Ronald Ballering een rustige middag had. Westlandia trad voor de gelegenheid aan in geheel groen in mooi contrast met het geheel wit van FC Breukelen.

De wedstrijd

Westlandia startte goed aan de wedstrijd met al snel een vrije trap, die prima werd ingeschoten door Danny Bijl. Keeper Nick Turksma stopte het schot. Danny kreeg ook nog een kopkans. Zo’n beetje bij de eerste de beste aanval van FC Breukelen was het raak voor de thuisploeg. Daniel Kops werd de diepte in gestuurd. Drie mannen in het groen lieten hem eigenlijk vrij. 1 – 0 . Er waren 10 minuten gespeeld. De thuisploeg werd feller en gevaarlijker. Bij een volgende aanval werd Rowdy  Janssen uitgekapt, maar Marvin redde op de doellijn. Rowdy redde katachtig na een kopbal van Daniel Kops uit een corner.

‘Haal die lange bal eruit.’(Theo Verbeek)

Om dat te bereiken wisselde Theo Verbeek na 23 minuten Ricardo vd Zalm voor Hamza el Yddri. Achteraf was dit een gouden wissel. De lange bal die eruit gehaald moest worden door Hamza kwam van de nummer 6, Tom Kalkhuis. Zijn passes zorgde voor veel gevaar. Theo wilde Jasper er niet uithalen, hij voelde zich gedwongen Ricardo te wisselen. Vanaf de wissel ging het weer lopen bij Westlandia. Een vrij trap van Mike Brouwer bereikte net niet het hoofd van Danny Bijl en Rob Klop schoot even later (ruim) over en Stefan Bron kopte een voorzet van Angelo Groen over. Even later is dezelfde combinatie wel doeltreffend. De voorzet van Angelo was niet te missen voor de inkomende Stefan Bron. 1 – 1

Een derde combi Angelo/ Stefan werd in de afronding gekraakt door een verdediger. Mike Brouwer veroverde vlak voor rust de bal, gaf voor op Stefan Bron. Zijn schot ging voorlangs. Ruststand 1 – 1.

‘Dik, dik verdiend, man..’(Theo Verbeek)

FC Breukelen kwam scherp uit de kleedkamer. Daniel Kops werd heel goed de diepte in gestuurd ( door die nummer 6) en verscheen een-op-een tegenover Rowdy Janssen. Die redde fraai en heel nuttig. Snel daarna werd Hamza de diepte ingestuurd, met een versnelling in de versnelling haalde hij de bal en schoot vervolgens van dichtbij  op de paal. Er volgden nog een handvol kansen voor Westlandia, maar de bal wilde er niet in. Er was nog een knal over van Mike Brouwer. Ricoberto Luijando kwam erin voor Angelo Groen en Miquel van Dijk voor Mike Brouwer.

Vervolgens zagen we de mooiste aanval van de middag. In de 28-ste minuut. Het begon bij Rick van Rijn, hij tikte de bal naar Miquel van Dijk, die begon vanaf eigen helft aan een niet te stuiten slalom richting vijandelijke strafschopgebied. Hij gaf de bal voor. Via Ricoberto kwam de bal voor de voeten van Hamza el Yddri. De laatste schoot Westlandia naar een 1 – 2 voorsprong. Theo Verbeek sprong 50 centimeter de lucht in en riep: ‘Dik, dik verdiend man.’

De thuisploeg ging vervolgens op jacht naar doelpunten. Toen de scheidsrechter nogal laat floot voor een overtreding van Hamza, zag hij ineens een heel boze nummer 6, Tom Kalkhuis op zich afkomen. Op het moment van fluiten stond een Breukelse aanvaller een-op-een tegenover Rowdy Janssen. ‘Voordeelregel, scheids.’ O.i.d. Dat betekende een gele kaart op voor de no.6.

Het werd 3 – 1 na een actie van Stefan Bron. Hij had de bal veroverd en ging het strafschop gebied in. Hij werd onreglementair gestopt, wat een strafschop betekende. Daarvoor was Jasper van Dijk in het veld blijven staan. Hij schoot de bal laag, links van de keeper in het doel. Het werd nog 3 - 2.

Na 3 nederlagen op rij beloonde Westlandia zich met een zeer verdiende overwinning op FC Breukelen.

Jasper en de nummer 6.

Jasper was na afloop van de wedstrijd zeer in zijn nopjes. Over de wissel:’ Ik kon die nummer 6 niet hebben. Daarvan was Ricardo de dupe. We hebben het er in de kleedkamer wel over gehad. We hebben het uitgepraat.’

Jasper had tijdens de wedstrijd ook min of meer een band opgebouwd met die nummer 6. ‘Goede voetballer hoor. In de tweede helft kwam hij bij mij klagen. Ik heb 10 minuten geleden al gezegd, dat ik er uit wil, maar die trainer laat me staan. Ik kon wel lachen met hem.’

‘De penalty ging er lekker in.’

Tot slot nog even Mike Brouwer.

Ook Mike kon genieten van de overwinning. Dat schot over het doel in de tweede helft was wel vreselijk hard, ‘Klopt, maar ik kreeg ook een vreselijke schop.’