Home » Nieuws » Nieuws senioren » Tegen Westlandia za1 heeft Zwaluwen’30 last van opvliegers.

Tegen Westlandia za1 heeft Zwaluwen’30 last van opvliegers.

📁 Senioren 📅 maandag 11 december 2017
Tegen Westlandia za1 heeft Zwaluwen’30 last van opvliegers. Tegen Westlandia za1 heeft Zwaluwen’30 last van opvliegers.

Op zaterdag 9 december 2017 was Westlandia gastheer voor Zwaluwen’30 uit Hoorn. Beide ploegen staan in de middenmoot. Bij winst zouden de Westlandianen in ieder geval van plaats wisselen met ploeg uit Noord Holland.

Westlandia trainer Theo Verbeek heeft sinds enkele weken geen hoofdbrekens meer over zijn basisopstelling. Met een frisse, nieuwe voorhoede heeft hij twee imponerende overwinningen behaald. Er was geen enkele reden om daarin te veranderen zolang er geen sprake is van ziektes of blessures.

Meteen vanaf het begin greep Westlandia de spelers van Zwaluwen’30 bij de strot. Dat leverde al heel snel succes op. Danny Bijl besloot halverwege zijn eigen helft tot een diepe crosspass op Ricoberto Luijando op uiterst rechts. Die zocht in eerste instantie de hoekvlag op en vervolgens een mogelijkheid om de bal voor te geven. Zijn voorzet kwam op maat bij Yordi van Beek, die Marlon Coco met een bekeken schot passeerde. Na 2 minuten stond er al een 1 – 0 voorsprong op het scorebord. Het trainersduo Theo Verbeek en Ramon Sheotahul stonden de volgende 28 minuten glimmend van trots en met een glimlach van oor tot oor te kijken naar de aanvalsgolven van Westlandia richting het doel van Zwaluwen’30. Hamza el Yddri tikte een bal naast na een aanval met Ricoberto en Marvin Vollebregt( 5-de minuut). Een mooie aanval waarbij Rob Klop net niet tot een afronding kon komen( 8-ste minuut) en een schot van Jasper van Dijk na een voorzet van Hamza. Allemaal inleidende beschietingen voor nog mer doelpunten. In de 17-de minuut was het weer raak voor Westlandia. Yordi van Beek werd vrij voor de keeper gezet. Hij zag links naast zich Rob Klop en gaf de bal af. Rob Klop tikte simpel de 2 – 0 binnen. De trotse moeder van Yordi op de tribune wist te vertellen, dat Yordi niet zelfzuchtig is en dat hij dat van haar had. De ploeg uit Hoorn stond erbij en keek ernaar en creëerde nul gevaar. Doelman Rowdy Janssen pakte simpel wat hoge ballen, maar was er wel op gebrand om eens een keer de nul te houden.

Na een actie en een schot van Zwaluw Jim Nelen, was het weer raak voor Westlandia. De zoveelste aanval van Westlandia ging over links met Hamza, die Marvin Vollebregt weer eens om een boodschap bij de achterlijn stuurde. Via Marvin kwam de bal voor de voet van Yordi van Beek, die deze mooie aanval bekroonde met weer een doelpunt. 3 – 0.

Bij de volgende Westlandia aanval, een uitbraak met Hamza, werd de laatste van achteren hard onderuitgehaald. Scheidsrechter van Waveren liet meteen rood zien aan Jouke Huitema. In het voorbijlopen zei hij hoofdschuddend ‘dom, dom, dom ; fokking Jouke.’ Zwaluwen’30 was nog maar met 10 zwaluwen.

Westlandia moest aanvankelijk wennen aan de nieuwe veldverhouding. De mannen uit Hoorn bleven ondanks de man minder de aanval zoeken via Jim Nelen en Thomas Hand. Westlandia kreeg voor het rustsignaal nog 3 uitgelezen kansen: Ricoberto schoot tegen een verdediger op 2 meter afstand van het doel. De man met een optimale scheiding in het haar zag zijn schot net voorlangs gaan en Yordi van Beek schoot een voorzet van Rob Klop tegen de keeper. Westlandia zocht met een gerust gevoel de kleedkamer op.

In de rust had de trainer van Zwaluwen’30 een dubbele wissel toegepast. Westlandia speelde uiteraard in met dezelfde 11 van de eerste helft. En het publiek verzamelde zich achter het doel van keeper Marlon Coco om nog meer doelpunten te zien. Zij zagen vloeiende aanvallen, maar schoten van Ricoberto en loopacties van Hamza hadden geen succes. Het was Rob Klop, die een slim balletje van Jasper van Dijk met de binnenkant voet intikte. 4 – 0. Ricoberto kreeg een applauswissel en Stefan Bron kreeg de kans om ook nog wat aan de score te doen. Doelpunten zouden er echter niet meer vallen. Nog wel een rode kaart. Aanvoerder Ivo Rottine vergreep zich aan Yordi van Beek en kreeg een directe rode kaart. Toen waren er nog maar 9 zwaluwen. Het begon een beetje op een boek van Agatha Christie te lijken. Gek genoeg wist Westlandia daar geen voordeel uit te halen. Zwaluwen’30 zorgde met 9 man nog voor enkele gevaarlijke momenten voor het doel van Rowdy Janssen. Theo Verbeek had inmiddels 2 wissels toegepast. Yordi van Beek werd vervangen door Miquel van Dijk en Rick Enthoven kwam voor Mick Enthoven. Jasper van Dijk, een lust voor het voetbaloog was ernstig op zoek naar ook een doelpunt. Zijn mooiste poging was een lob vanaf de rand  16 over de keeper, maar op de lat. In de slotfase voorkwam Rowdy Janssen een tegendoelpunt na een schot van heel dichtbij van Mustafe Baré. Toen scheidsrechter Van Waveren was het inmiddels donker geworden boven een zwaarbewolkt Hoge Bomen. Westlandia za1 had de sterren van de hemel gespeeld.

Onder applaus verlieten spelers en staf het veld. Rowdy had nog wel een tekst voor het verslag: ‘Eindelijk een keer de nul gehouden.’ In de stand heeft Westlandia na deze wedstrijd een doelsaldo van 0, 22 doelpunten voor, 22 tegen.

Tot slot enkele opbeurende woorden van de trainer van Zwaluwen’30, Ron van der Gracht: ‘Dit was een goede oefenwedstrijd voor de volgende wedstrijd tegen Volendam. Wij spelen ongeveer hetzelfde.’

De reactie van Theo Verbeek is komende week te zien en te horen bij Haaglanden Voetbal Aan Tafel. De opnames zijn vanavond.

Westlandia za2

De mannen van Roy Wasmus speelden een derby tegen Honselersdijk 2. Het werd een doelpuntrijke wedstrijd met het volgende scoreverloop:

0 – 1

0 – 2

0 – 3

1 – 3 Remy de Bliek

2 – 3 Ricardo vd Zalm

3 – 3 Remy de Bliek

3 – 4

Bij Honselersdijk 2 stond Ruben Hartman op doel. Bij de stand van 3 – 3 tikte hij een schot van Miquel van Dijk met de vingertoppen weg. Vlak daarna kon een Honselersdijkse aanvaller uit een corner de bal vrij inkoppen.

Foto’s met dank aan Franca Dobbe

JvdM

Deel dit artikel met je vrienden