Home » Nieuws » Nieuws senioren » Westlandia za1 krijgt voetballes in Volendam.

Westlandia za1 krijgt voetballes in Volendam.

📁 Senioren 📅 maandag 18 december 2017

Drie keer op rij wist Westlandia za1 te winnen. Zo ook gastheer en tegenstander Volendam. Beide teams voerden de ranglijst in de tweede periode aan. Om kwart voor twaalf vertrok de spelersbus goedgemutst richting het Palingdorp. Na 5 kwartier bereikte de bus het Jan Smit Sportpark. Dezelfde Jan Smit galmde later ook door de kantine. Al het goede van Volendam was aanwezig: voetbal, vis en gezang.

Theo Verbeek stuurde het inmiddels vertrouwde elftal in het veld met de man in goede doen in de spits, Yordi van Beek. En trainer René Binken stuurde 4 Tollen in het veld en hield er nog 2 op de bank. Al snel na het begin van de wedstrijd was duidelijk, dat de Volendamse trainer heel goed op de hoogte was van de speelwijze van Westlandia. Ricoberto Luijando kreeg persoonlijke mandekking. Simon Tol week niet van zijn zijde. En ook het gevaar Yordi van Beek werd efficiënt aan banden gelegd. Alleen Hamza el Yddri  kon soms gevaar stichten in de compact spelende Volendamse verdediging.

Volendam was al een paar keer gevaarlijk geweest met snelle wendbare aanvallers, die soepel door de Westlandse verdediging sneden. Na 10 minuten was het raak voor de thuisploeg. Een schuiver laag in de hoek van Roy Haars betekende 1 – 0. Niet veel later had Yordi van Beek een actie en een schotje. Hij omspeelde bij zijn actie 3 Volendammers. In de 23ste minuut was het weer raak voor de thuisploeg. De vaak rappe linkerspits Joey Tol schoot de 2 – 0 in het net.

Westlandia heeft ook een rappe rechterspits, Ricoberto Luijando. Hij kreeg heel weinig ruimte,  maar verdiende een vrije trap na een overtreding van achteren. Jasper van Dijk legde de bal op het hoofd van Dennis Verbeek. De kopbal kwam op het dak van het doel. Westlandia wist langzamerhand meer grip op het spel te krijgen en kon de Volendammers wat meer terugdringen in de eigen verdediging. Uit een goede aanval  gaf Marvin Vollebregt de bal perfect voor op de inlopende Yordi van Beek. Zijn harde schot kwam op de hand van Gerry Schilder. Scheidsrechter aarzelde geen moment en gaf een strafschop. Dat was een mooi klusje voor Dennis Verbeek. Hij schoot de bal onberispelijk in het doel achter Sander Binken. In de laatste 5 minuten van de eerste helft kreeg Westlandia enkele goede kansen op de gelijkmaker. Dennis Verbeek schoot voor het doel langs en een schot van Rob Klop in de 45ste minuut, na een uitbraak op rechts via Ricoberto had een beter lot verdiend. Ruststand 2 – 1.

Volendam kwam na de thee met broodje paling scherp uit de kleedkamer. Na 5 minuten lag de 3 – 1 in het net. Doelpuntenmaker was Niels Springer en niet lang daarna maakte Roy Haars zijn tweede en Volendams vierde treffer. De wedstrijd was gespeeld. Theo Verbeek ging wisselen. Stefan Bron kwam voor Ricoberto, Ricardo vd Zalm kwam voor Mick Enthoven en Angelo Groen verving Rob Klop. Intussen scoorde Joey Tol zijn tweede, 5 - 1.

Timothy le Duc kreeg last aan zijn bovenbeen en kon niet meer verder. Hij ging er ook uit, zodat Westlandia de laatste 10 minuten van de wedstrijd met 10 man moest uitspelen. Jasper van Dijk ging naar achteren. Het bleef uiteindelijk bij 5 keer vissen. Eindstand 5 – 1. Westlandia kreeg zaterdagmiddag aan de Dijk in Volendam voetbal- en visles.

Valken’68 za2 – Westlandia za2.

Ook het tweede zaterdagteam van Westlandia kreeg ernstig klop.

Na een ruststand van 1 – 1, met een doelpunt van Miquel van Dijk, werd het team in de tweede helft van de mat gespeeld. Het werd 9 – 1.

JvdM