Home » Nieuws » Nieuws senioren » Westlandia za1 wint met gedisciplineerd spel van FC Aalsmeer.

Westlandia za1 wint met gedisciplineerd spel van FC Aalsmeer.

📁 Senioren 📅 maandag 12 februari 2018

Aan de uitwedstrijd tegen FC Aalsmeer in het begin van de competitie bewaarde het team van Theo Verbeek geen prettige herinneringen. Met een 5 – 1 nederlaag werden de spelers de bus richting Westland in gejaagd. Michal Kocon maakte er 4. Op Sportpark De Hoge Bomen was hij er niet bij. FC  Aalsmeer miste nog een aantal basisspelers. En dat was zichtbaar.

Westlandia za1 speelde in Amsterdam tegen WV-HEDW een goede wedstrijd, maar wist toen geen punten op te halen.

De wedstrijd Westlandia za1 – FC Aalsmeer werd geleid door Roelof Luinge. Een man die zijn voorbereiding heel serieus neemt. Hij was bang dat er parkeerproblemen zouden zijn op het sportpark. Hij verzocht het bestuur een parkeerplaats voor hem te reserveren.

En hij had geconstateerd dat het reserveshirt van FC Aalsmeer groen rood was. Dat zou verwarrend zijn met het groen van Westlandia. Hij stelde aan de gasten voor om nieuwe reserve shirts aan te schaffen. Dat gebeurde en FC Aalsmeer speelde dus in nieuwe gele shirts. Roelof Luinge floot een prima wedstrijd.

Westlandia begon gretig aan de wedstrijd. Meteen in de eerste minuut vuurde Yordi van Beek al een schot op doel af. Dennis kwam met een afdraaiend schot en Ricoberto zoefde weer meerdere keren over rechts naar het vijandelijke doel. In de 20-ste minuut kreeg Rob Klop een 100% kans op een doelpunt, op aangeven van Ricoberto. De gasten uit Aalsmeer kwamen nauwelijks aan aanvallen toe. Pas tegen het einde van de eerste helft had Rowdy Janssen een belangrijke redding op een schot van Delano Kluft. De ruststand was 0 – 0.

Snel in de tweede helft viel het enige doelpunt van de wedstrijd. Yordi van Beek wilde de bal een paar meter vanaf de achterlijn voorzetten. Hij schoot tegen de hand van een verdediger. De scheidsrechter wees direct naar de stip. Een klusje voor Jasper van Dijk. Hij schoot de bal zuiver in de hoek. 1 – 0.

Na afloop van de wedstrijd zei hij nog wel: ‘ Deze strafschop was aan de kant van de kantine. Als de penalty in het verre doel zou zijn, dan neem ik hem niet.

Vanaf dat moment werd het een heel spannende wedstrijd. Westlandia bleef de aanval zoeken, maar hield ook de eigen verdediging gesloten.

Een mooi moment was in de 67-ste minuut. Rob Klop vuurde een schot af op het doel van Colby Harmon( FC Aalsmeer). DE bal zeilde ner naast het doel, het leverde hem een applaus op van scheidsrechter Luinge.

Aan de andere kant moest Rowdy Janssen Calvin Koster van scoren afhouden.

Bijzonder was de actie van Ricoberto in blessuretijd waarbij via een slimme actie helemaal vrij kwam te staan voor een leeg doel. Hij schoof de bal opzij???

In de tweede helft wisselde Theo Verbeek Hamza el Iddri voor Stefan Bron, Ricardo vd Zalm voorTimothy le Duc en Vince Olsthoorn maakte voor het eerst weer nuttige speelminuten na zijn operatie. Hij kwam er in voor Rob Klop.

Westlandia za2 – Katwijk za3

Het tweede team wist in de eerste helft een 2 – 0 voorsprong op de bouwen via doelpunten van Miquel van Dijk en Remy de Bliek.

In de tweede helft keerde de wedstrijd. Het werd uiteindelijk 2 – 3

JvdM