Home » Nieuws » Nieuws senioren » Westlandia zo2 wordt Nederlands kampioen in zijn allerlaatste wedstrijdl

Westlandia zo2 wordt Nederlands kampioen in zijn allerlaatste wedstrijdl

📁 Senioren 📅 zondag 17 juni 2018

Net als vorig jaar stonden ze weer tegenover elkaar om uit te maken wie zich dit jaar Nederlands Kampioen bij de reserveteams mocht noemen. Vorig jaar won Westlandia uit bij de Koninklijke HFC. Nu was sportpark De Hoge Bomen de plaats van handeling. Volgend seizoen is er geen Westlandia zo2 meer. Een aantal van de spelers in het huidige elftal van Pieter Jongmans stappen over naar de zaterdagtak van Westlandia.

In beide elftallen stonden een aantal spelers op het veld, die vorig jaar ook meespeelden in de met 3 – 4 door Westlandia gewonnen wedstrijd.

Bij Westlandia waren dat: Stijn van Beek, Desley Bransen, Leroy Klootwijk,Rik van Schie, Danny de Wit en Mark van der Zalm.

Bij De Koninklijke HFC stonden vorig jaar Jeroen Drost, Vince de Kwant, Ilias Bronkhorst, Mike Guliker, Robin van Eindhoven en Jeroen de Bruijn ook opgesteld.

Westlandia was de kampioen van de reserve Hoofdklasse in West 2 en De Koninklijke was dat in West 1.

Een aantal spelers aan Westlandia-kant speelden gisteren mee in de gewonnen finale van het Haaglanden Voetbal Toernooi. Waren die spelers voldoende hersteld van die krachtmeting? Dat was nog wel een dingetje.

In de eerste helft zagen we een sterk spelend Westlandia. De allereerste echte kans in de wedstrijd was voor Vince van der Knaap die de diepte ingestuurd werd. Hij rondde beheerst af. 1 – 0. HFC rechtte de rug en via de watervlugge Mounir Mounji ontstonden er gevaarlijke momenten in het Westlandse strafschopgebied. Na een half uur breidde Vince van der Knaap de voorsprong uit naar 2 – 0. Hij kopte een door Rik van Schie met grote precisie genomen vrije trap hard in de touwen. Westlandia liet zich weer terugzakken op eigen helft, maar HFC kon niet echt gevaarlijk worden. Vlak voor het rustsignaal werd Vince van der Knaap weer op avontuur gestuurd, was al op weg naar het doel, maar hij werd teruggefloten wegens buitenspel.

Beide teams speelden in het begin van de tweede helft vol op de aanval. In de 5-de minuut kreeg Desley Bransen een goed schietkans. Zijn schot werd geblokt. Niet veel later mocht Vince van der Knaap op de rand van buitenspel aanleggen. Hij vuurde net naast. In een tegenaanval showdw Vince de Kwant een vliegende schaar, maar Stijn van Beek redde.

Mounir Mounji werd langzamerhand een ware plaaggeest voor Westlandia met zijn onnavolgbare acties. Desley Bransen kon hem alleen stoppen ten koste van een gele kaart. Stijn van Beek werd zwaar op de proef gesteld met een spervuur aan schoten. Hij werd tenslotte na een kwartier spelen gepasseerd door een ploeggenoot. Floris Groot kopte een voorzet/schot van Robin Eindhoven in eigen doel.

Vanaf dat moment was Westlandia de regie over de wedstrijd kwijt. De vermoeidheid begon zijn tol te eisen. Mark van der Zalm liep tegen een gele kaart aan na een overtreding op, ‘waar ken ik hem ook alweer van’ Mounir Mounji. Toen ging Pieter Jongmans ingrijpen. In een rustig tempo begon hij te wisselen. Rick van Schie voor Leroy Klootwijk, Jesse Schelvis voor Desley Bransen, Danny de Wit voor Vince van der Knaap. Stijn van Beek zag steeds maar Koninklijke HFC-ers op zich afkomen. En de Haarlemmers kregen talloze hoekschoppen te nemen. De fase van zorgvuldig uitverdedigen was allang gepasseerd bij Westlandia. Revy Verbeek werd gewisseld voor Dinand Kuhn, een aanvaller. Tot enkele minuten in blessuretijd behield Westlandia zo2 de 2 – 1 voorsprong, totdat…. Stijn van Beek een bal ving en op de grond viel. Daarop volgde een duw van de aanvoerder van Westlandia en voor we het wisten keken we naar een partijtje vrij worstelen. Scheidsrechter Michielsen ging in conclaaf met zijn assistent en sloot de wedstrijd af met rood voor Robin Eindhoven(HFC) en een tweede geel, dus rood voor Mark van der Zalm en zijn slotakkoord was het laatste fluitsignaal.

Westlandia zo2 behaalde opnieuw het kampioenschap van Nederland voor reserveteams. Een prestatie van jewelste, waarmee heel Westlandia in zijn/haar nopjes kon zijn. Een groot compliment aan spelers en staf(Pieter, Marcel, Igor en Jasper) voor de manier waarop deze titel werd behaald.

Na afloop ging iedereen gezamenlijk en in al dan niet willekeurige duo’s en trio’s op de foto met de kampioensschaal om zodoende een herinnering te hebben voor de eeuwigheid. En Pieter Jongmans glimlachte van oor tot oor.

JvdM