Home » Senioren » Zaterdag » Westlandia zaterdag 1 ziet het kampioenschap aan de neus voorbij gaan.

Westlandia zaterdag 1 ziet het kampioenschap aan de neus voorbij gaan.

📁 Zaterdag 📅 maandag 16 mei 2016

Westlandia za 1 ging als koploper in de tweede klasse C de wedstrijd in uit bij RCL, met 1 punt voorsprong op SVC’08. Het resultaat na afloop was uitermate teleurstellend. Westlandia verloor de wedstrijd met 2 - 1 en SVC’08 kaapte het kampioenschap voor de neus van de Naaldwijkse ploeg weg na winst op degradatiekandidaat SEV( 4 – 3).

Trainer Theo Verbeek begon met dezelfde elf spelers, waarmee de laatste wedstrijden met veel doelpunten gewonnen werden. Al in de tweede minuut mocht Jasper van Dijk de doelman van RCL Andrew Bontje op de proef stellen uit een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Zijn schot vloog naast.
RCL had echter snel het beste van het spel, kaatste de bal vlot, speelde fel, had veel balbezit en stoorde heel effectief de opbouw van Westlandia.
Jasper van Dijk kreeg enkele kansen: na een verre inworp van Marvin Vollebregt en doorkoppen en nadat Joost van Schie een bal doorkopte. Het waren geen gemakkelijke kansen, en leverden geen doelpunten op.

Theo Verbeek zei later over deze fase: ”We werden gelijk vastgezet en konden moeilijk opbouwen.”
RCL creëerde ook kansen, maar topscorer Thom Wijnalda bracht Rowdy Janssen niet echt in problemen. Joost van Schie kreeg vlak voor rust nog een heel goede mogelijkheid op de 1 – 0 voor Westlandia, maar hij miste. De ploegen gingen rusten met een stand van 0 – 0. En SVC’08 stond bij rust voor.
In de tweede helft moest het gaan gebeuren. Theo Verbeek bracht twee wissels: Voor Jeroen Vogels en Remco vd Ark kwamen Ricoberto Luijando en Rick van Zijl. De toeschouwers werden al snel op hun wenken bediend. Alleen niet door Westlandia. In de tweede minuut kreeg RCL een corner, er werd een blok gezet op Ruud Bijl, waardoor Thom Wijnalda ongehinderd kon binnenkoppen, 1 – 0.

Dat was voor Westlandia het sein om de mouwen op te stropen. Dat gebeurde ook. Achterin ging de verdediging ‘1 op 1’spelen. Danny Bijl schoof vaak door naar voren en er kwamen een aantal kansen. Daarbij ging de keeper van RCL, Andrew Bontje langzamerhand een hoofdrol voor zich op te eisen. Een vlammend schot van Rick van Rijn tikte hij uit het doel. Danny Bijl kreeg een vrije kopkans:” Ik zag heel die keeper niet meer en kopte in een leeg doel, maar daar kwam hij ineens aangevlogen.” In de 28-ste minuut werd Ricoberto Luijando na een actie in het strafschopgebied aangetikt. De scheidsrechter zag er geen penalty in.

Bij SVC’08 was de tussenstand intussen wat prettiger voor Westlandia: 2 - 2 .
In de 32-ste minuut scoorde Joost van Schie uit een hoekschop met het bekende hoofd. Op dat moment was Westlandia virtueel kampioen. Dat was maar kort. Als snel werd het bij SEV – SVC’08 2 – 3.
Het lukte Westlandia niet om de score uit te breiden. RCL wel. Uit een counter maakte Dick van Bemmel de 2 – 1. Scheidsrechter telde nog ruimhartig 8 minuten blessuretijd bij, maar het bleef 2 – 1. De teleurstelling is groot bij spelers en staf. Het kampioenschap in de 2-de klasse C was zo dichtbij geweest.

De spelers van RCL behaalden door hun overwinning een periodetitel en vierden dat als een kampioenschap. Danny Bijl zei daarover nog: “ We hadden allebei een leuk feest kunnen hebben”, want zelfs bij verlies had RCL een periodetitel.
Theo Verbeek noemde het “de grootste teleurstelling als trainer”. Natuurlijk er is nog een nacompetitie, maar dat wordt nog een hele klus.
Het had een historische dag kunnen worden, nadat Westlandia za 2 het kampioenschap, dat vorige week al gevierd werd, had veiliggesteld tegen FC ’s Gravenzande 4 met een 2 – 1 overwinning.

Westlandia zaterdag 1 krijgt nog een vervolg. De nacompetitie wacht.