Home » Senioren » Zaterdag » DCV - Westlandia Za. 1

DCV - Westlandia Za. 1

📁 Zaterdag 📅 dinsdag 24 mei 2016

Gelijkspel na een rommelige wedstrijd.

In het tweeluik tegen DCV uit Krimpen aan de IJssel konden beide ploegen afgelopen zaterdag nog niet het verschil maken. De wedstrijd eindigde in 1 – 1. Dat betekent dat komende zaterdag op sportpark De Hoge Bomen de beslissing zal vallen en dat de winnaar het traject op weg naar promotie naar de eerste klasse mag vervolgen.

In het begin zagen we Suzanne Vis, de verzorgster van Westlandia veelvuldig opdraven om spelers weer in ‘de operatiemodus’ te brengen. DCV begon stevig aan de wedstrijd. In de 15-de minuut kreeg Westlandia een vrije trap op zo’n 35 meter van het doel. Danny Bijl snelde naar voren. Jasper van Dijk nam de bal met heel veel finesse, Danny Bijl zette zijn hoofd eronder en kopte de bal in het doel. 0 – 1 voor Westlandia: Onverwacht, maar zeer gewenst.

De keeper van DCV raakte bij dit doelpunt ernstig geblesseerd en moest het veld verlaten.

Toen kwam de wedstrijd op gang met kansen voor DCV.

In de slotfase van de eerste helft kreeg Westlandia twee kansen op uitbreiding van de score. Mick Enthoven werd door Joost van Schie vrij voor de keeper gezet. Hij probeerde een lobje, maar schoot niet hoog genoeg. De keeper pakte de bal. En in de 43-ste minuut roste Joost van Schie de bal uit een prima corner over het doel.

In de blessuretijd van de eerste helft kreeg DCV een penalty. Een speler van de Krimpenaren viel in het strafschopgebied in de wirwar van een corner. De penalty werd niet hard genoeg ingeschoten en Rowdy Janssen werkte de bal uit de hoek. Westlandia ging met een 0 – 1 voorsprong de rust in.

In de tweede helft probeerde Westlandia de voorsprong uit te breiden, maar DCV is een stugge ploeg. De opbouw van de aanval werd steeds goed gestoord. De verdediging met Ruud en Danny Bijl in het centrum stond goed.

Toch komt DCV op 1 – 1. Na een vrije trap kwam de bal voor de voeten van Patrick Groen van thuisploeg. Hij schoot de bal diagonaal in buiten het bereik van Rowdy Janssen. Dat werd uiteindelijk ook de eindstand.

Theo Verbeek prees de instelling van zijn spelers en vond dat zijn ploeg in de eerste helft kansen om verder uit te lopen onvoldoende benutte.

Op zaterdag 28 mei om 14.30 volgt deel 2 van het tweeluik tegen DCV. Er is nog niets beslist en wie weet, levert het thuisvoordeel inderdaad voordeel op.

JvdM