Home » Senioren » Zaterdag » De eerste klasse komt zeer dichtbij. Westlandia Za. 1 - RCL

De eerste klasse komt zeer dichtbij. Westlandia Za. 1 - RCL

📁 Zaterdag 📅 woensdag 08 juni 2016

Westlandia Za.1 – RCL

Ook de tweede wedstrijd in de halve finale voor promotie naar de 1-ste klasse tegen de voormalige ‘angstgegner’ RCL wist het zaterdag-vlaggenschip te winnen. Het werd uiteindelijk 4 – 2. Aanstaande zaterdag wacht de laatste hobbel op weg naar de promotie. Tegenstander is BVCB uit Bergschenhoek.

RCL miste twee basisspelers ( Ali Barokzay en Nick van Bemmel). Bij Westlandia was Dennis Verbeek afwezig vanwege een gele kaart.

De mannen van Theo Verbeek beginnen zeer geïnspireerd aan de wedstrijd door binnen een minuut al het RCL- doel te vinden. Het is Stefan Bron die raak schiet na voorbereidend werk van Jasper van Dijk en Joost van Schie.1 – 0.

Vervolgens krijgt RCL in de 1-ste, de 2-de en de 3-de minuut 3 goede kansen om te scoren. Onzorgvuldigheid, de lat en koelbloedig ingrijpen van doelman Rowdy Janssen voorkomen een achterstand voor Westlandia.

Waar RCL fris van de lever gaat spelen, is het spel van Westlandia verkrampt en nerveus ondanks een geruststellende voorsprong en ondanks het swingende geluid van een ritmeband. Theo Verbeek zegt daar na de wedstrijd over: “Wij verloren de persoonlijke duels” In de 33-ste minuut schiet Thom Wijnalda de gelijkmaker in de touwen. 1 – 1.

Vlak voor de rust ontstaat er een partijtje duw- en trekwerk tussen Danny Bijl en Thom Wijnalda. Dat levert Danny een gele kaart op met gevolgen voor de komende finale. Die moet hij missen.

In de tweede helft komt Westlandia beter in de wedstrijd. Al snel wordt Joost van Schie gewisseld voor Remco vd Ark vanwege lichte kuitklachten. Na goed voorbereidend werk van Yordi van Beek schiet Mickey Tromp de bal fraai achter zijn eigen doelman. 2 – 1.

Fotograaf Folkert Hoogslag van MHF Design komt even een praatje maken. Hij is op weg naar huis, want hij heeft de wedstrijdfoto al gemaakt: Yordi van Beek die bezig is met zijn voorzet. HB heeft zijn fiat al gegeven. Voor 22.00 uur moet de foto doorgezonden worden. Hij heeft nog een klein half uur.

Om wat leven in de wedstrijd te brengen, brengt Theo Verbeek Ricoberto Luijando. Het is echter eerst RCL dat scoort. Nick Permanand glipt op rechts langs zijn verdediger en maakt de 2 – 2 via een schuiver in de hoek. Precies één minuut later is er een Westlandia-aanval die begint bij Jasper van Dijk. Hij geeft op maat af naar Mick Enthoven. Die ziet Rico dartelen in het strafschopgebied van RCL en speelt hem aan. Na enkele onnavolgbare bewegingen, waarbij hij iedereen op het verkeerde been zet, ook de keeper, scoort hij. 3 – 2. In de 70-ste minuut.

De wedstrijd is gelopen maar beide ploegen blijven ijverig op zoek naar doelpunten. Danny Bijl schiet een vrije trap op de paal. Vlak voor tijd krijgt RCL nog een goede kans op de gelijkmaker. Dan in de 89-ste minuut heeft Rico nog een actie in het schoeisel. Hij schiet eerst tegen Andrew Bontje(keeper) op. In de herkansing is het wel raak.4 – 2.

Theo Verbeek is natuurlijk heel blij met de plaatsing voor de finale wedstrijd om promotie naar de eerste klasse. Hij zag ook, dat zijn team het met name in eerste helft moeilijk had.

Over Ricoberto Luijando: “Ja een grillige spits, snel en onberekenbaar. Hij geeft vanavond een mooi visitekaartje af.”

Joost van Schie werd snel in de tweede helft gewisseld met kuitklachten. ‘Die wil natuurlijk nog één keer vlammen.’

Voor zover het nu bekend is speelt Westlandia Za.1 aanstaande zaterdag tegen BVCB om 14.00 uur bij DSO in Zoetermeer.

Op dezelfde zaterdag is ook de finale van de Westland Cup met

Westlandia zo1 – Maasdijk.

JvdM