Home » Senioren » Zaterdag » Westlandia Za.1 - BVCB 2 - 0

Westlandia Za.1 - BVCB 2 - 0

📁 Zaterdag 📅 maandag 13 juni 2016

Theo Verbeek met een glimlach van oor tot oor.

Op Sportpark Bentwoud bij DSO in Zoetermeer wint Westlandia za1 de finale van de nacompetitie tegen BVCB uit Bergschenhoek en promoveert  dankzij die overwinning naar de 1-ste Klasse. In de eerste helft was die overwinning op geen enkele manier zichtbaar. BVCB deelde eigenlijk voetballend de ‘lakens uit”. Pas in de tweede helft na een rode kaart aan de kant van BVCB (Karim Saïdi (33)) kantelde de wedstrijd in het voordeel van de Naaldwijkers.

Eerst nog even geen glimlach van oor tot oor

Westlandia begint voortvarend aan de wedstrijd, wat resulteert in een aantal corners op rij, maar dat levert geen gevaar op voor de keeper van BVCB. In de 6-de minuut glijdt Ruud Bijl uit in het strafschopgebied als hij een bal wil onderscheppen. De bal komt voor de voeten van een BVCB-aanvaller. Rowdy Janssen moet vervolgens redding brengen.

Even later is er een messcherpe counter van de ploeg uit Bergschenhoek met Yousif de Kock. Rob Rutten schiet ruim over.

Westlandia slaagt er nauwelijks in om via het middenveld de bal naar de voorhoede te spelen. De opbouw wordt al heel vroeg gestoord. De lange bal naar voren komt vaak niet aan. En Joost van Schie, bezig met zijn laatste wedstrijd krijgt geen centimeter ruimte van Karim Saïdi (een man met oa een verleden bij Feyenoord). Rond het halve uur krijgt Mike vd Steen van BVCB een uitgelezen kans om te scoren. Rowdy Janssen brengt weer redding.

Westlandia mag blij zijn dat het nog 0 – 0 staat.

Vlak voor tijd zijn er kansen voor de Naaldwijkers. Joost van Schie kopt een bal over het doel en Mick Enthoven staat ineens met bal en al  voor het doel, maar kan de bal net niet goed controleren. We gaan rusten met een 0 – 0 stand.

Met een glimlach van oor tot oor.

Met een glimlach van oor tot oor posteert voorzitter Stefan Kester zich bij de middellijn. Hij is gekomen om de Westlandia spelers verbaal te ondersteunen en met zijn stemvolume lukt dat heel aardig. De Westlandia spelers aan onze kant profiteren daar het meest van: Rick van Rijn, Stefan Bron, Mick Enthoven.

BVCB heeft in het begin van de tweede helft nog steeds het beste van het spel.

Mike van de Steen schiet een keer over. In de 9-de minuut loopt Yordi van Beek tegen een gele kaart aan. De wedstrijd wordt onvriendelijker.

Met een glimlach van oor tot oor.

Met een glimlach van oor tot oor lopen Edwin Grünholz en Mourad Mghizrat langs. Zou hij al weten van de 6 – 2 tegen Maasdijk. Edwin Grünholz komt met een tip: “die nummer 5 (Robin van Willigen van die gasten) loopt te zwabberen op zijn benen.” Het is al 15.00 uur geweest en om 17.00 uur trapt zijn team af voor de finale van de Westlandcup bij vv Naaldwijk?

Zeker geen glimlach van oor tot oor.

In de elfde minuut begaat Karim Saïdi een overtreding op Dennis Verbeek, er ontstaat een handgemeen. Dit alles pal voor de ogen van scheidsrechter Berg. Hij geeft direct rood aan de speler van BVCB. Die moet vertrekken met zeker geen glimlach van oor tot oor.

Deze gebeurtenis kantelt de wedstrijd. BVCB gaat achterin meteen 1 op 1 spelen. Joost van Schie raakt zijn bewaker kwijt. Er komt meer ruimte voor een goede aanvalsopbouw. En Theo Verbeek wisselt Yordi van Beek voor Ricoberto Luijando. Die brengt met zijn allereerste actie Joost van Schie al in scoringspositie.

In de 21- ste minuut is het raak. Ricoberto is er op links vandoor en geeft op maat voor aan Joost van Schie. Die kopt de bal fraai en laag in de hoek binnen. Geheel volgens het recept, zoals hij  tijdens zijn hele voetballeven al talloze kopballen inkopte. 1 – 0.

Westlandia krijgt een groot aantal kansen om de score uit te breiden: een  mislukt lobje van Ricoberto Luijando. Mick Enthoven zet Joost van Schie vrij voor de keeper. Hij schiet te zacht in.

BVCB geeft zich nog niet gewonnen.

Rowdy Janssen moet nog een keer reddend optreden bij een scrimmage voor zijn doel.

Jasper van Dijk krijgt een moeilijke kans op de bevrijdende 2 – 0. Op een voorzet van Ricoberto “duikt hij bijna als een mol naar de grond” (woorden van voorzitter Stefan  Kester) en slaagt erin om in te koppen. Keeper en paal staan een treffer in de weg.

Even later is het toch raak voor Westlandia. Stefan Bron wordt op avontuur gestuurd. Hij moet nog wel zijn directe tegenstander voorbij. Dat is de eerder genoemde nummer 5 van BVCB. Hij kan Stefan niet afstoppen. Stefan schiet beheerst binnen. 2 – 0.

Afscheid met een glimlach van oor tot oor.

Theo Verbeek geeft Joost van Schie vlak voor tijd een volkomen verdiende publiekswissel. Joost gaat op de schouders bij zijn voetbalmaten Jasper van Dijk en Ruud Bijl. Zij dragen hem het veld af. En Joost van Schie glimlacht van oor tot oor. Jordy van Calsteren komt erin.

Als scheidsrechter Berg afblaast, komt de ontlading en de vreugde en bij alle spelers, trainers en begeleiders. En zijn bloemen en felicitaties. De mannen van Theo Verbeek hebben het gefikst, de promotie naar de 1-ste klasse is een feit.

Theo Verbeek met een glimlach van oor tot oor.

Theo was natuurlijk bijzonder blij met de behaalde promotie. Wat in de allerlaatste competitiewedstrijd niet lukte, is nu alsnog wel gelukt: Promotie naar de 1-ste Klasse. Het was een lastige omweg via een nacompetitie met 5 wedstrijden. De beloning is er nu wel.

“Ja, de wedstrijd tegen BVCB verliep helemaal niet zo soepel, maar uiteindelijk maakten we wel het verschil.”

“En dat Joost van Schie afscheid neemt met de openingstreffer in deze promotiewedstrijd is heel mooi voor hem en  volkomen verdiend.”

“Ja, die rode kaart was natuurlijk  was het breekpunt van de wedstrijd in ons voordeel. Daarna was het een andere wedstrijd en konden wij scoren.”

Dit is een heel mooi slot aan een zeer zwaar seizoen.

Theo vliegt zondag naar een zonnige bestemming om in alle rust na te genieten:

JvdM

Foto's: Danny Ploegaert