Home » Senioren » Zaterdag » Westlandia zaterdag 1 en 2 winnen de Polanenbokaal

Westlandia zaterdag 1 en 2 winnen de Polanenbokaal

📁 Zaterdag 📅 maandag 15 augustus 2016

Met zaterdag 1 en 2 nam Westlandia in de voorbereiding op de komende competitie deel aan het toernooi om de Polanenbokaal. Voor Theo Verbeek en oud Westlandiaan Roy Wasmus, de nieuwe trainer van zaterdag 2 pakte deze deelname positief uit. Westlandia won dit traditierijke, meerdaagse toernooi bij Sportclub Monster.

Zaterdagmiddag 14 augustus speelden Monster en Westlandia zaterdag 1 tegen elkaar.

Meteen raak voor Monster. Een van de eerste Monsterse acties leverde al meteen een Monsters doelpunt op. Daniel de Ruiter schoot de bal achter Rowdy Janssen. Westlandia kon meteen aan de bak. Tweedeklasser SC Monster liet zien, hoe je goed aan een wedstrijd begint.

Het team van Theo Verbeek startte met enkele spelers die van de zondagselectie naar zaterdag 1 waren overgekomen: Mike Brouwer, Vince Olsthoorn, Timothy le Duc en Ricardo vd Zalm. Monster speelde zonder clubman Ruud Zuijderwijk, maar wel met Willem-Jan Broch, broer van Yvette Broch die met het Nederlandse vrouwenhandbalteam in Rio actief is. Belangrijke vraag is in zijn geval natuurlijk wel: Waarom ben jij niet in Brazilië? (Antwoord te zien bij onze Westlandse tv-zender.)

Na de snelle achterstand weet Westlandia zaterdag 1 niet veel later ook het net te vinden. Dennis Verbeek zet zelf de aanval op en na een kaats krijgt hij de bal terug en schiet beheerst in. Het mooiste doelpunt komt van de voet van verdediger Danny Bijl. Net over de middellijn onderschept hij een pass, heeft meteen een vrij veld voor zich en haalt van 35 meter genadeloos uit, als hij ziet dat keeper Willem-Jan Broch iets te ver voor zijn doel staat. Westlandia heeft inmiddels de controle over de wedstrijd en een 1 – 2 voorsprong. SC Monster biedt dapper weerstand, maar Rowdy Janssen staat zijn mannetje als het nodig is.

De tweede helft. In de tweede helft komen Youri Riepe, Tim vd Voort, Ricoberto Luijando en Rick van Zijl in het veld. Met de invallers verandert er niet zo veel aan het wedstrijdbeeld. Monster is wel ijverig, maar wordt nauwelijks echt gevaarlijk.

Ricoberto Luijando laat zich op rechts een paar keer gaan, Tim vd Voort krijgt kansen, maar heeft pech.

Monster gooit wat meer beleving in de wedstrijd en stelt Rowdy Janssen op de proef. Die moet een paar keer flink de handen uit de mouwen steken, o.a. na een ‘zoever’ van Mike Looye. Dan maakt ook Jasper van Dijk zijn doelpunt. Na een een-tweetje met Dennis Verbeek krijgt hij de bal terug en na enkele fijne schijnbewegingen tikt hij de bal achter J-W Broch. Westlandia zaterdag 1 op 1 – 3.

Lekker vette haring. Na afloop van de wedstrijd staan er in bestuurskamer schalen met lekker vette haring klaar om gehapt te worden, want bij het toernooi om de Polanenbokaal hoort haring happen na de wedstrijd, als een voetbal bij voetbal.

De prijsuitreiking is in de kantine en Ruud Bijl mag twee bekers ophalen. De beker voor de toernooiwinst en de wisselbeker. De nieuwe sponsor van de zaterdag, Wim van der Haak is van oor tot oor zeer in zijn nopjes met dit resultaat.

Mike Brouwer speelde in de eerste helft, maar kon zich nog niet echt onderscheiden mede vanwege een blessure. “De overwinning was mooi, maar in de competitie komen we heel wat sterkere tegenstanders tegen dan Monster”, constateert Mike.

Uitslagen Westlandia

Dinsdag 9 augustus

Westlandia 2 – CVC Reeuwijk 2 : 4 – 6

Woensdag 10 augustus

Westlandia 1 – CVC Reeuwijk 1 : 7 – 0

Zaterdag 13 augustus

SC Monster 2 – Westlandia 2 : 0 – 0

SC Monster 1 – Westlandia 1 : 1 – 3

Westlandia wint het toernooi met 21 punten. De nummer 2 Monster behaalde 16 punten.

JvdM