Home » Senioren » Zaterdag » Westlandia zaterdag 1 trakteert Monster weer op nederlaag.

Westlandia zaterdag 1 trakteert Monster weer op nederlaag.

📁 Zaterdag 📅 maandag 22 augustus 2016

Tweemaal was Westllandia za 1 te gast op het sportpark Polanen en tweemaal gingen de Naaldwijkers met een overwinning naar huis. Het werd deze keer 1 – 0.

Afgelopen zaterdag ging het om een bekerwedstrijd. Westlandia za1 zit in een poule met SC Monster, BMT en VELO zo1.

Theo Verbeek kon geen beroep doen op Rowdy Janssen (op werkweek met school), Yordi van Beek (geschorst) en Vince Olsthoorn (liesblessure).

Op doel stond Khalid el Menkouzi, gekomen van FC ’s Gravenzande en Ricardo van der Zalm begon als rechterverdediger en Timothy le Duc als linkerverdediger. Bij SC Monster zou Ruud Zuijderwijk in de tweede helft weer een kwartier spelen na een operatie.

Monster was de nederlaag van een week eerder niet vergeten en wilde een herhaling voorkomen en speelde stug en kort op de man. Westlandia had wel meer balbezit maar speelde te traag om de Monsternaren te verontrusten.

De eerste grote kansen waren voor de thuisploeg, maar Menkouzi gooide zich een keer koelbloedig voor de voeten van een doorgebroken aanvaller. Ricoberto Luijando liet zijn directe tegenstander regelmatig de hielen zien, maar had pech in de afronding. Mike Brouwer was op links een aantal keren gevaarlijk. Hij kreeg een mooie kans, maar zijn schot vloog rakelings naast. ”Ik keek niet goed genoeg”, zei hij na de wedstrijd.

Tegen het eind van de eerste helft was er een goede actie van Ricardo van der Zalm. Hij stoomde op vanaf de middellijn en kwam tot aan de rand van het strafschopgebied, leek te schrikken van de schietkans die hij gecreëerd had en schoot te zacht in.

In de tweede helft krijgt Westlandia meer vat op de wedstrijd. Na 10 minuten stuurt Mike Brouwer Ricoberto Luijando de diepte in. De laatste weet de kans niet te benutten. Na een uur spelen, komen Stefan Bron en Yair Sidoel (gekomen van TAC’90) voor Ricoberto en Remco vd Ark. Zij geven de aanval van Westlandia nieuw elan. In de 25-ste minuut heeft Khalid el Menkouzi een fraaie redding. Het doelpunt van Westlandia valt 6 minuten later. Uit een goed opgezette aanval geeft Mike Brouwer een gevoelvolle voorzet richting het hoofd van Dennis Verbeek. Die knikt de bal binnen. Dezelfde Dennis Verbeek krijgt nog een kans na een actie van Stefan Bron, maar hij schuift de bal naast.

Het laatste gevaarlijke moment is voor Ruud Zuijderwijk. Zijn schot gaat maar net naast het Westlandiadoel. Daardoor blijft de 1 – 0 voorsprong voor Westlandia staan.

Theo Verbeek was uiteraard blij met de overwinning, maar hij is nog op zoek naar de juiste man op de juiste plaats. Die puzzel heeft hij nog niet gelegd. Hij zag nieuwe spelers het goed doen.

De andere wedstrijd in de poule van Westandia was Velo zo1 – BMT. Uitslag 5 – 1.

Dinsdag (23-8): BMT – Westlandia za1

Zaterdag (27–8): Westlandia za1 – Velo zo1