Home » Senioren » Zaterdag » Westlandia za.1 bekert verder na winst op Velo zo.1.

Westlandia za.1 bekert verder na winst op Velo zo.1.

📁 Zaterdag 📅 maandag 29 augustus 2016

Het staat er zo simpel, maar eigenlijk is het heel bijzonder dat de mannen van Theo Verbeek winnen van de ploeg uit Wateringen, die voorheen soms pittige duels uitvocht met Westlandia zo1. Het werd 1 – 0 door een doelpunt van jongeling Tim van der Voort. Op basis van de tweede helft had Velo een gelijkspel verdiend.

Theo Verbeek had weer enkele nieuwe gezichten in de basis. Mike Peereboom (overgekomen van SC Monster), Ruben Hartman op doel en Youri Riepe speelde op de plek van Dennis Verbeek, die ontbrak in de opstelling omdat hij geblesseerd raakte op de training van maandag.

De wedstrijd was nog maar 1 minuut oud, toen er voor beide doelen al uitgespeelde kansen waren. De schutters stonden echter nog niet op scherp. Ruben Hartman was wel scherp, want hij stopte een hard schot.

Westlandia bouwde langzaam een veldoverwicht op, dat in de 11-de minuut resulteerde in een doelpunt van Tim van der Voort. De treffer kwam voort uit een langdurige aanval van Westlandia met aan de wieg van deze aanval Ricoberto Luijando.

Vervolgens kwamen er wel kansen op meer voor de Groen-witten. Danny Bijl dook ineens op in het strafschopgebied van Velo en had pech bij zijn doelpoging. De beste kans op nog een doelpunt was in de 42-ste minuut. Ricoberto Luijando was doorgebroken en werd gestopt door een goed uitlopende Velo-keeper. De bal kwam voor de voeten van Tim van der Voort. Hij probeerde een lob. Die belandde op het dak van het doel.

In de tweede helft raakte Westlandia langzamerhand de grip op wedstrijd kwijt. Velo werd gevaarlijker en Westlandia-doelman Ruben Hartman verrichtte enkele magnifieke reddingen en liet aan zijn trainer zien, dat hij heel goed in staat is om een doel schoon te houden.

Bij Velo liep in de voorhoede ene Roderick Niels Meinema (19 jaar), die regelmatig zorgde voor code rood in de verdediging van Westlandia. Maar dan was er altijd nog Ruben Hartman. Hij stopte schoten van Daan van Rossem en Dennis Blom en een fraaie kopbal van Gerben Koop.

Westlandia za1 houdt de krappe voorsprong vast en behaalt een niet door iedereen verwachte 1 - 0 overwinning op Velo zo1.

Enkele uitspraken van trainer Theo Verbeek na de wedstrijd:

Over het doorgaan in de beker:

“ Dat is mooi, je voetbalt toch om te winnen”.

Over de goede eerste helft:

“ Mee eens. We hebben een mooie mix met enkele heel jonge spelers, die nog moeten rijpen. Verder een groep twintigers. En achterin hebben we routine. Dan is er ook nog een Jasper van Dijk, die heeft een vrije rol. Hij speelt tussen de linies en is eigenlijk altijd aanspeelbaar”.

Over de komende competitiewedstrijd thuis tegen Forum Sport:

“ Je kan wel een goede voorbereiding hebben, maar als je in de eerste competitiewedstrijden geen punten pakt, krijg je het toch moeilijk”.

Uitslagen van de bekerwedstrijden in poule 31, eerste en tweede klasse

SC Monster Westlandia za. 1 0-1
VELO zo. 1 BMT 5-1
BMT Westlandia za. 1 1-1
SC Monster     VELO zo. 1 2-1
Westlandia za. 1 VELO zo. 1 1-0
BMT SC Monster   0-1

Westlandia za1 en SC Monster bekeren verder.

JvdM