Home » Senioren » Zaterdag » Westlandia za1 blijft verbazen.

Westlandia za1 blijft verbazen.

📁 Zaterdag 📅 maandag 19 september 2016

Westlandia za1 – Neptunus - Schiebroek 4 – 0 (2 – 0)

In de derde competitiewedstrijd in de eerste klasse B behaalde het zaterdagse Westlandia een ruime overwinning  (4 – 0), maar het was zeker niet zo dat Neptunus-Schiebroek werd weggespeeld. Waar de Naaldwijkers het net regelmatig wisten te vinden, was het bij de Rotterdammers steeds net niet. Trainer Theo Verbeek had wat denk- en rekenwerk verricht met als uitkomst, dat zijn team na 3 wedstrijden koploper zou kunnen zijn. Brielle, Nootdorp en SC Feyenoord zouden dan punten moeten laten liggen. Brielle en SC Feyenoord hielden elkaar op 0 – 0, maar Nootdorp werkte niet mee door met 2 - 0 te winnen van Forum Sport.

Westlandia za1 startte de wedstrijd voortvarend. Na onvoldoende wegwerken in de verdediging van Neptunus-Schiebroek komt de bal bij Mike Brouwer. Zijn schot vanaf de linkerkant zoefde bij de eerste paal in de kruising. 1 – 0. Die snelle voorsprong bracht rust in het spel van Westlandia. De tegenstander kreeg echter ook kansen. In de 11-de minuut haalde Ruud Bijl een bal van de doellijn, ook Rowdy Janssen zelf verrichtte een serieuze redding. In de 30-ste minuut besloot Danny Bijl om op avontuur te gaan hij kreeg alle vrijheid om op te stomen en om vanaf 25 meter vol uit te halen. De bal sloeg als een kanonskogel in het doel. 2 – 0. De ploeg van Rob Jacobs bleef het proberen, maar schoten werden geblokt en Ruud Bijl onderschepte een voorzet op weg naar een vrijstaande ‘Neptunus-Schiebroeker’. Danny Bijl schoot vlak voor rust nog een vrije trap over.

In de tweede helft wilde de Rotterdamse ploeg de 2 – 1 forceren. De aanval werd versterkt met een extra aanvaller Westlandia kreeg het moeilijk en werd in de verdediging gedwongen. De ploeg probeerde met snelle counters de score uit te breiden. Neptunus-Schiebroek bezorgde de Westlandse verdediging regelmatig overwerk.

Uit een vrije trap tikte Rowdy Janssen in een reflex de bal tot hoekschop. De corner werd afgeslagen en kwam voor de voeten van een Rotterdammer. Dat schot werd door Rowdy  met 2 vuisten uit het doel geranseld.

Met nog 10 minuten te gaan kreeg Westlandia een vrije trap op het randje van de 16. Jasper van Dijk nam deze klus op zich. Hij krulde de bal met gevoel om de muur in de bovenhoek. 3 – 0.

De 4 – 0 werd gescoord door Stefan Bron(ingevallen voor Tim van der Voort).

Ricoberto Luijando had hem op maat bediend. Westlandia won deze wedstrijd met 4 – 0, een ruime overwinning, maar net als in voorgaande wedstrijden kende de ploeg van Theo Verbeek met name in de tweede helft moeilijke momenten.

Na 3 wedstrijden staat Westlandia gedeeld  tweede in de eerste klasse B. Theo’s stoutste droom was bijna uitgekomen.

JvdM