Home » Senioren » Zaterdag » Een zuinige 0 – 0.

Een zuinige 0 – 0.

📁 Zaterdag 📅 maandag 26 september 2016
Een zuinige 0 – 0.

Vitesse Delft – Westlandia za1 0 – 0 ( 0 – 0)

Bij Vitesse Delft op sportpark Tanthof Zuid speelde Westlandia zijn 4-de competitiewedstrijd. Beide ploegen wisten het doel niet te vinden en het aantal goede aanvallen en kansen was karig. Het publiek genoot waarschijnlijk meer van een aantrekkelijk nazomerzonnetje dan van een aantrekkelijke voetbalwedstrijd.

Theo Verbeek liet zijn ploeg beginnen in de vertrouwde opstelling. In het eerste half uur werd er door beide teams heel voorzichtig gevoetbald. Alleen  scheidsrechter Roozeboom viel op door 2 gele kaarten in de eerste 7 minuten, waaronder een voor Tim vd Voort na een opzichtige handsbal. Bij Vitesse Delft raakte Mark Vermeulen na een actie geblesseerd. Hij werd gewisseld voor Sherrelly Leonora, die vervolgens zou uitgroeien tot de man van de wedstrijd en grote sta-in-de-weg voor Ricoberto Luijando en Tim vd Voort.

Het eerste Westlandse schot op doel was te noteren in de 31-ste minuut. En in de 38-ste minuut had Mike Brouwer een mooie voorzet, maar Tim en Rico kunnen de bal niet goed verwerken, zodat de rust inging met een brilstand.0 – 0.

Vitesse Delft begon fel aan de tweede helft, maar de eerste echt grote kans was voor Westlandia. Rico werd aangespeeld, passeerde struikelend Raymond Gopal, die kermend op de grond bleef liggen. Rico ging toch maar door, want er was geen fluitsignaal en gaf op maat voor aan Tim  die op 3 meter voor het doel stond. Tim nam de bal meteen op de slof, maar de Delftse keeper stopte de bal met de voet. In die fase was Westlandia dreigender.

Westlandia drong meer aan en kreeg een vrije trap op een paar meter buiten het strafschopgebied. Precies de goede plek voor Danny Bijl. Hij schoot in de muur.

Tegen het einde van de wedstrijd waren er kansen voor Vitesse Delft. Er was een buitenspeldoelpunt en gevaarlijke uitvallen. In het strafschopgebied van Westlandia maakte Danny Bijl een sliding naar de bal met daarbij een situatie van bal naar hand of hand naar bal. Scheidsrechter Roozeboom gaf geen strafschop aan Vitesse Delft .Gescoord werd er niet meer. Met 0 – 0 begon en eindigde de wedstrijd.

Reactie van Mike Peereboom na afloop van de wedstrijd.

’Het was een slechte wedstrijd, zij konden gewoon niet beter, wij deden het niet beter. In de tweede helft hadden we en goede start.’

Mike kwam over van SC Monster.

‘Je moet de ambitie hebben om het hoogste te bereiken. Bij Westlandia had ik de kans om een klasse hoger te spelen. Ik twijfelde wel. Maar ik kende een paar jongens (Dennis, Jasper, Mick). Zij haalden mij over.’

Mike miste de eerste wedstrijden van de voorbereiding vanwege vakantie, kwam daarna in de basis en speelde tot nu toe alles. Dat had ook anders kunnen lopen. ‘Ik ben een schakelspeler tussen verdediging en aanval.’

‘Ik vind de groep echt leuk, allemaal prima gasten. Na de training is het altijd gezellig, laatst was ik om half 2 thuis.’

JvdM