Home » Senioren » Zaterdag » De ene 1 – 1 is de andere niet. SVC’8 – Westlandia za1 1 – 1 (0 – 1)

De ene 1 – 1 is de andere niet. SVC’8 – Westlandia za1 1 – 1 (0 – 1)

📁 Zaterdag 📅 maandag 03 oktober 2016

 

 

SVC’8 en Westlandia za1 kwamen een puntendeling overeen. Ieder een doelpunt en ieder een punt. Voor Westlandia waren dat 2 verloren punten, want de gelijkmaker werd gescoord in de 85- ste minuut en ontstond door onoplettendheid in de groen-witte verdediging. Steve de Ruiter jaar in jaar de  beste speler en topscorer bij de thuisploeg  passeerde Rowdy Janssen met een knappe lob en schoot daarmee de gelijkmaker op het scorebord. Een bittere pil voor de Westlandianen.

Maar de andere kant van een 1 – 1 maakte Westlandia ook al mee.  In de eerste competitiewedstrijd tegen Forum Sport maakte Ricoberto ruim in blessuretijd de 1 – 1. Dat leverde toen blijde gezichten op.

In het elftal van Westlandia za1 ontbrak Mike Brouwer, door ziekte had hij de hele week niet getraind. Stefan Bron startte nu naast Tim vd Voort en Ricoberto Luijando in de voorhoede. Op het Oostersportpark in Wassenaar  kwam Westlandia al snel op een 0 – 1 voorsprong. De verdediging van SVC’8 liet zich verrassen door een bal in de diepte van Ruud Bijl op Dennis Verbeek. Deze nam de bal goed mee in de loop, ging alleen op de keeper af en schoof de bal in het doel. Dat was een mooie opsteker , maar SVC’08 trok de wedstrijd naar zich toe. De verdediging van Westlandia kreeg het zwaar te verduren. Met enig kunst- en vliegwerk wisten Rowdy Janssen en zijn verdedigers het doel schoon te houden. Rond de 30-ste minuut deed Trainer Theo Verbeek een ingrijpende ingreep in het elftal. Hij wisselde van systeem, van 4-3-3 naar 4-4-2. Hij wisselde Tim vd Voort voor Youri Riepe. Dat pakte met name in de tweede helft goed uit. Westlandia  speelde verder van het eigen doel en zocht ook de aanval, maar dat leverde niet echt kansen op. In het doelgebied van Rowdy Janssen was de rust weergekeerd  na alle hectiek in eerste helft. 

Het thuispubliek begon een beetje  te morren: ’gooi eens 10 kilo rode pepers op het veld’. SVC’08 werd nauwelijks gevaarlijk en Westlandia  speelde vooral voorzichtig en wilde de wedstrijd controleren. Soms leverden de acties op rechts van Ricoberto gevaar op. Na iets meer dan een half uur spelen stoomde Stefan Bron op links op. Darryl Schaap stopte hem onreglementair . Dat betekende zijn 2-de gele kaart. SVC”8 moet met 10 man verder. Op dat moment leek het erop dat Westlandia de overwinning niet meer uit handen zou geven. Tien minuten later viel dus toch nog de gelijkmaker. De wedstrijd tussen de 2 ex-tweedeklassers eindigde onbeslist, 1 – 1.

SVC'08 heeft deze wedstrijd gefilmd... KIJK HIER 

Na de wedstrijd praat ik met Timothy le Duc, 21 jaar en rechterverdediger : 

‘Zonde dat we het weggeven, maar eigenlijk wel een terecht uitslag. Als we gewonnen hadden, zou het wel een heel geniepige winst  geweest zijn.’

Over het doelpunt:

‘Rowdy kwam zijn doel uit, het was een lob.’

Theo Verbeek:

‘We hadden in de 2-de helft de controle over de wedstrijd. We hadden hier 3 punten moeten halen. Die controle was het gevolg van de wissel in de eerste helft, Tim voor Youri. Het was een tactische wissel , ik vond dat ik dat moest doen. Het pakte heel goed uit.’

Volgende wedstrijd: Westlandia za1 – Sc Feyenoord 

Deel dit artikel met je vrienden