Home » Senioren » Zaterdag » Bijltjesdag op De Hoge Bomen.

Bijltjesdag op De Hoge Bomen.

📁 Zaterdag 📅 maandag 10 oktober 2016
Bijltjesdag op De Hoge Bomen. Bijltjesdag op De Hoge Bomen. Bijltjesdag op De Hoge Bomen. Bijltjesdag op De Hoge Bomen.

De wedstrijd Westlandia za1 – sc Feyenoord was voor de Naaldwijkers een jubileumwedstrijd. Het was de 250-ste wedstrijd van het zaterdagse vlaggenschip. De eerste wedstrijd werd gespeeld op 2 september 2006 tegen KDS. Met dank aan Fred Westerbeek, de man van de alle statistieken en getallen over  Westlandia za1.

Op het eigen sportpark speelde het team van Theo Verbeek een puike partij en won verdiend de wedstrijd. Het werd 1 – 0 door een kopbal van Tim van der Voort. Het bleef bij dat ene doelpunt mede door het duo Bijl & Bijl in de achterhoede. Feyenoord werd met een nederlaag naar huis gestuurd en de jubileumwedstrijd leverde 3 punten op.

Bij Westlandia ontbrak Ricoberto Luijando vanwege een blessure opgelopen op de training. Voor hem startte Stefan Bron in de basis. Vanaf het begin van de wedstrijd stond het elftal goed. Het eerste halfuur kreeg Rowdy Janssen geen noemenswaardig schot te verwerken. Westlandia had min of meer de controle over de wedstrijd en zocht regelmatig de aanval. Ook de verdediging van Feyenoord maakte geen fouten. Westlandia kreeg enkele kansen. Danny Bijl kopte een bal na een hoekschop van Mike Brouwer naast. Jasper van Dijk mocht na een overtreding op Stefan Bron een vrije trap nemen op de punt van de 16, deed dat prima, maar het leverde geen doelpunt op. De beste kans was voor Tim van der Voort in de 25-ste minuut. Van dichtbij kopte hij de bal op het doel. Op miraculeuze wijze werd de bal van de doellijn gehaald.

En Feyenoord kwam pas echt tot een gevaarlijk schot na een afgeslagen corner.Beide teams gingen doelpuntloos rusten.

In de tweede helft begon Westlandia aanvallender via Mike Brouwer vanaf links of Stefan Bron over rechts. In de 9-de minuut leverde een voorzet van rechts al bijna een doelpunt maar Tim van der Voort en Dennis Verbeek stonden/zaten/lagen elkaar in de weg. Een minuut later was het wel raak. Mike Brouwer was langs zijn man geglipt en legde de bal op de haardos van Tim van der Voort. Die knikte de bal in de linkerhoek. 1 – 0. Westlandia was op voorsprong gekomen en Tim scoorde zijn eerste doelpunt.

Feyenoord zette vervolgens meer druk, maar de mannen van Theo Verbeek gaven geen krimp. De achterhoede bleef geconcentreerd spelen, Vince Olsthoorn en Timothy le Duc op de flanken en Ruud en Danny Bijl in het centrum. Op het middenveld ontregelden en frustreerden Mike Peereboom en Dennis Verbeek menig aanval van Feyenoord en Jasper van Dijk was overal en nergens en zag dat het goed ging. Hij kreeg nog 2 kansen om de score uit te breiden. Allereerst een intikker van heel dichtbij, die net voor de lijn werd weggehaald en tegen het einde van de wedstrijd een listig hakje met een soort biljarteffect, dat de verkeerde kant op draaide.

Tegen het eind van de wedstrijd leek Danny Bijl hands te maken in het strafschopgebied, de scheidsrechter wuifde de Feyenoord-protesten weg.

De wedstrijd eindigde in een verdiende overwinning op Feyenoord met het duo Bijl & Bijl in één van de hoofdrollen. Dus: Bijltjesdag op De Hoge Bomen.

Reacties na de wedstrijd:

Theo Verbeek(stralend):

‘We stonden goed en gaven niks weg.’

Theo over Tim van der Voort:

‘Tim speelde een fantastische pot’

Danny Bijl:

‘Het was echt geen hands. Als het wel zo was, dan zeg ik het ook. Zoals bij Vitesse Delft.’

Tim van der Voort(met brede grijns):

‘Het doelpunt? Mike gaf een fantastische voorzet. Hij kan dat. Ik raakte de bal goed met mijn hoofd en richt naar de rechter hoek. Als team deden we het heel goed. We slaagden erin die 1 – 0 vast te houden.’

‘Vorige week tegen SVC’08 werd ik in de eerste helft gewisseld, daar baalde ik wel van. Al 5 wedstrijden scoorde ik niet, maar de trainer hield wel vertrouwen in mij. Vandaag stond ik weer in de basis en ik scoorde.’

‘Ik denk dat wij gaan stunten in de eerste klasse, misschien spelen we wel top 5.’

JvdM