Home » Senioren » Zaterdag » Prijsschieten in Voorschoten. Voorschoten'97 - Westlandia za1 7 - 5 (4 - 2)

Prijsschieten in Voorschoten. Voorschoten'97 - Westlandia za1 7 - 5 (4 - 2)

📁 Zaterdag 📅 maandag 17 oktober 2016

Bij binnenkomst op  het  complex van Voorschoten ’97  viel direct de trieste staat van het hoofdveld op. Dat was er niet meer.  Je zag alleen de contouren. De grasmat was weggehaald en kruid en onkruid tierden er welig. Door  o.a. een conflict met de gemeente is het leggen van een kunstgrasmat uitgesteld.

De stand op de ranglijst was voor de Voorschotenaren ook nogal deprimerend: ergens onderaan. De ploeg stond 13-de met 1 punt uit 5 wedstrijden.

En in de bestuurskamer wist men te vertellen, dat er nog slechts 2 spelers uit het team van vorig seizoen in het huidige elftal spelen. De rest trok de Bollenstreek in naar Katwijk, Noordwijk e.d. In de wedstrijd was echter helemaal niets terug te zien van al dit malheur, want Voorschoten ’97 speelde frank en vrij  en de sterren van de hemel.

Westlandia begon vol vertrouwen aan deze wedstrijd met slechts 2 doelpunten tegen na 6 wedstrijden. Youri Riepe startte in de basis als rechterspits. Ricoberto Luijando (blessure) en Stefan Bron ontbraken in het team. De beginfase van wedstrijd was voor Westlandia met enkele aanvallende acties. In de voorhoede van Voorschoten ’97 liepen twee heel behendige en razendsnelle spelers. Na 11 minuten sloegen zij voor het eerst toe Hamza Chikhi liet Vince Olsthoorn zijn hielen zien, gaf voor op Tim Koning, die hard raak kopte en Rowdy Janssen was gepasseerd voordat hij er erg in had.(1 – 0) Scheidsrechter wuifde een vlagsignaal voor buitenspel van Ronald Ballering resoluut weg. Vijf minuten later is het weer raak en weer is Tim Koning de man van de goal. Deze keer na een vloeiende aanval van Voorschoten ’97.( 2 – 0) Het was een open wedstrijd met kansen voor beide doelen, waarbij de verdediging van Westlandia de grootste moeite heeft met al die bewegelijke aanvallers.In de 24-ste minuut werd Youri Riepe neergelegd, precies op de favoriete plek van Danny Bijl. Hij schoot de vrije trap onberispelijk binnen.( 2 – 1). Enkele minuten later werd een vrije trap van Jasper van Dijk uit het doel getikt. De gelijkmaker kwam er alsnog. Youri Riepe werd door Jasper van Dijk met een mooie pass de diepte ingestuurd. Als hij het strafschopgebied insnijdt, wordt hij onderuit gehaald. Jasper van Dijk schoot de bal beheerst in.(2 – 2). Nog geen minuut later kopte verdediger 1(Ruud Bijl) een bal weg, tegen het hoofd van verdediger 2( Danny Bijl). Die bal kwam precies voor de voeten Tim Koning.(3 – 2). Vlak voor de rust scoorde Hamza Chikhi uit een counter de 4 – 2. Met die stand ging de rust in en kon iedereen even bijkomen van al die doelpunten. Naar wat voor wedstrijd stonden we hier te kijken?

Na de rust ging het spektakel gewoon verder. Al heel snel bracht Yuri Looyestijn op aangeven van Hamza Chikhi  de 5 – 2 op het scorebord. Theo Verbeek wisselde Yordi van Beek voor Mike Peereboom. Youri Riepe ging op zijn vertrouwde middenveld spelen en Yordi wordt de rechterspits. Westlandia bleef ondanks de achterstand de aanval zoeken en creëerde ook kansen. Na een kwartier mocht Mike Brouwer een corner nemen. Hij vond het hoofd van Dennis Verbeek, die binnen knikte.(5 – 3) Niet snel na deze treffer werd het 6 – 3 door een schot in de uiterste hoek. Vervolgens was het weer de beurt aan Westlandia. Dennis Verbeek werd net buiten het strafschopgebied neergelegd. Deze vrije trap was voor Jasper van Dijk. Hij zorgde voor 6 – 4. De wedstrijd kon op dat moment nog alle kanten op. Dezelfde Jasper van Dijk stond aan het eind van een vloeiende Westlandse aanval, maar zijn kopbal miste het doel. Ook Voorschoten ’97 bleef de aanval zoeken. Hamza Chikhi zorgde voor 7 – 4. Wat hem lukte, lukte Tim vd Voort niet. Hij speelde zich vrij in het strafschopgebied, maar zijn inzet werd door de keeper gestopt. Uiteindelijk lukte het Youri Riepe wel. De keeper werkte een inzet onvoldoende weg en Youri stond precies op de goede plaats om die bal in het doel te frommelen.(7 – 5).

Inmiddels waren er genoeg doelpunten gemaakt voor wel 6 wedstrijden.

Het bleef bij 7 – 5, ook al had Dennis Verbeek nog 2 kansen met nog een kopbal op de lat uit een corner en een schot in de handen van de keeper, want Westlandia bleef tot aan het laatste fluitsignaal op zoek naar een beter resultaat. De mannen van Theo Verbeek liepen tegen hun eerste nederlaag aan met een wel heel onwerkelijke uitslag.

Reacties na afloop:

Youri Riepe:

‘We speelden een ongelukkige wedstrijd, we verdedigden slecht. Achterin stond het vandaag niet goed.’

‘De 1 – 0 van hun was buitenspel. De 2 – 0 was een eigen fout en het derde doelpunt van Voorschoten ontstond na een rare klutskopbal.’

‘De penalty was terecht. Ik werd binnen het strafschopgebied neergelegd.’

Andre Lourens (trainer Voorschoten ’97)

‘Deze wedstrijd zal ik niet zo gauw vergeten.’

JvdM