Home » Senioren » Zaterdag » Westlandia za1 ziet groen en geel.

Westlandia za1 ziet groen en geel.

📁 Zaterdag 📅 maandag 31 oktober 2016
Westlandia za1 ziet groen en geel. Westlandia za1 ziet groen en geel. Westlandia za1 ziet groen en geel. Westlandia za1 ziet groen en geel.

Westlandia za1 – ARC  2 – 3(0 – 1)

Zaterdag 29 oktober was ARC uit Alphen ad Rijn op bezoek op De Hoge Bomen en liep eindelijk na 5 verloren wedstrijden weer een keer als winnaar van het veld. En Westlandia bleef met lege handen, op meer dan een handvol gele kaarten (6) na.

Bij Westlandia startte Dennis Verbeek in de spits, waardoor Tim vd Voort op de bank begon. Ricoberto Luijando speelde weer mee na twee wedstrijden afwezigheid en Youri Riepe startte op het middenveld.

Voor het begin van de wedstrijd zei mijn buurman: ’Ik hoop dat er snel en doelpunt valt, anders kon het weleens een behoudende 0 – 0 worden.’ Die vooruitziende blik klopte wel enigszins voor de eerste helft. Bij beide teams werd er voorzichtig gespeeld, hoewel er in de spits bij ARC een behendige balgoochelaar rondliep: Joey Lauhouh. Na 10 minuten mocht Westlandia een vrije trap nemen op de ideale afstand voor Danny Bijl. Zijn schot ging net naast.

Na een kwartier riep de trainer van ARC vanaf de zijlijn naar zijn spelers: ‘Speel meer dwingend.’ Wij zagen dat hij dat goed zag. Westlandia had de wedstrijd onder controle en de Westlandse aanvallen werden beheerst opgebouwd, maar leverde geen flitsend voetbal op en ARC ging daar in mee.  Uit het niets komt ARC op voorsprong na een goede actie en een goed geplaatst schot van eerder genoemde Joey Lauhouh. De bal raakte nog de vingertoppen van Rowdy Janssen. 0 – 1. Tien minuten later tikte Rowdy een venijnig schot van Luuk Samsom met een uiterste inspanning naast het doel. In de eerste helft zagen we verder nog een kopbal van Dennis Verbeek naast gaan, een vrije trap van ARC op de ‘Danny Bijl-afstand’ naast gaan, vlak voor rust een dreigende actie van Mike Brouwer in het strafschopgebied en een kopbal van Rico in de handen van  Michael de Leeuw, de keeper van ARC. In de eerste helft lag bij beide ploegen het accent meer op doelpunten voorkomen, dan doelpunten maken.

In de tweede helft brak het spektakel los. Na 2 minuten kwam ARC op 0 – 2.

Theo Verbeek: ‘ Ja, dat tweede doelpunt van ARC, dat ze een vrije trap kregen, dat kon eigenlijk niet. Danny Bijl speelde terug op Rowdy Janssen, die buiten zijn strafschopgebied stond. Hij ving de bal op de borst op. Daarvoor gaf de scheidsrechter Rowdy geel en ons een vrije trap tegen. Die bal gaat door de muur heen het doel in.’ 0 – 2. Doelpuntenmaker Kenno Kleyn.

Na ongeveer 10 minuten moest Dennis Verbeek met een hamstringblessure het veld verlaten. Tim vd Voort kwam voor hem in het veld en met hem kwam er meer vaart in het spel van Westlandia. Hij kreeg al snel een mooie kans uit een voorzet van Ricoberto. Zijn schot was onberispelijk raak, maar niet in de ogen van de scheidsrechter. Theo Verbeek: ‘Dat was een glaszuiver doelpunt.’ Het bleef 0 – 2. Het leverde Tim een gele kaart op vanwege aanmerkingen. Yordi van Beek kwam voor Mike Peereboom en de Westlandse aanvalsmachine begon langzaam op toeren te komen. Na een fraaie aanval kwam Westlandia terug in de wedstrijd. Ricoberto brak op links door, gaf voor, twee man(Yordi en Tim) sprongen over de bal heen, Mike Brouwer kreeg daardoor ineens de bal en schoot mooi binnen.1 – 2. Dat doelpunt was het startsein voor een groots groen aanvalsoffensief met een bal, die via het dijbeen van Youri Riepe net aan de verkeerde kant van de paal huppelde, een lob van Youri Riepe, die op het dak van het doel belandde. Mijn buurman hoorde ik zeggen: ‘Als we in de eerste helft ook zo gevoetbald hadden…’ Vervolgens kwam ARC na 75 minuten spelen op 1 – 3 door Charlie Windhorst na een vlotte aanval, waarbij de verdediging van Westlandia uitgespeeld werd. Snel daarna werd Youri Riepe wéér de diepte ingestuurd, ging het strafschopgebied in en werd neergehaald. Penalty. Jasper van Dijk nam deze klus op zich en schoot de 2 – 3 op het scorebord. De keeper ging naar de goede hoek, maar het schot was zuiver en hard.

Met nog 10 minuten te spelen verliet aanvoerder Ruud Bijl het veld voor Rick van Rijn. Yordi van Beek kreeg een overtreding mee op de ‘Danny Bijl-afstand’. De vrije trap werd door Danny goed ingeschoten, laag in de linkerhoek, maar de keeper was daar ook. Het verweer van Westlandia zwakte af, ARC drukte de ploeg van Theo Verbeek in de verdediging. Youri Riepe kreeg nog een onnodige gele kaart bij een corner. Had deze te snel genomen volgens de scheidsrechter, riep iets en gebaarde wat. Geel. Hij floot ‘pietluttig’, zou Theo Verbeek na de wedstrijd over de leidsman zeggen. En: ‘Het zat vandaag net niet mee, die lob van Youri Riepe, als hij de bal naar beneden had gebracht en had ingeschoten, dan… Het is een kwestie van keuzes…’

ARC vierde feest en Westlandia moest zich richten op het volgende feestje: De wedstrijd tegen FC ’s Gravenzande.

JvdM

Foto's: Franca Dobbe