Home » Senioren » Zaterdag » Westlandia weet weer wat winnen is

Westlandia weet weer wat winnen is

📁 Zaterdag 📅 maandag 14 november 2016

Deltasport – Westlandia za1

Rust: 0 – 2, Eind: 1 – 3

De opstelling is een puzzel.

Theo Verbeek moest improviseren bij zijn opstelling. Hij had op donderdag al bedacht, dat Youri Riepe in de spits zou spelen en Dennis Verbeek op het middenveld. Verder zou Vince Olsthoorn op het middenveld gaan spelen, zodat Ricardo van der Zalm in de achterhoede kon starten. Tien minuten voor het begin van de wedstrijd sta ik bij Brendan vd Berg en Frank Zwinkels en vraag ietwat onbenullig: ’Wat gaat het worden vandaag?’ Ze zwijgen, maar hun gezichten zeggen: ‘Dat worden weer 0 punten vandaag.’ Brendan kijkt naar de warming-up van de Westlandia-spelers en zegt dan uit het niets: ‘Ruud Bijl stapt uit.’

Ruud Bijl speelt de wedstrijd tegen Deltasport niet mee. Theo is nog niet klaar met improviseren. Mike Peereboom, die niet in de basis stond, gaat vanaf het begin spelen. Vince Olsthoorn schuift weer naar achteren en Timothy le Duc gaat spelen op de plaats van Ruud Bijl. Jasper van Dijk neemt de aanvoerdersband over.

De wedstrijd(1)

Westlandia kent tegen Deltasport een ideale start. Na 6 minuten ligt de bal al in het net bij keeper Lee-Quincy Cheuk-A-Lam. Ricoberto passeert op de een of andere onnavolgbare wijze  rechtsachter Revelino Lisboa, geeft afgemeten voor op Youri Riepe die vrij staat bij de tweede paal. Hij schiet de bal binnen.0 – 1. De thuisploeg gaat op zoek naar de gelijkmaker. Dat resulteert in een door scheidsrechter Knetsch afgekeurd doelpunt, een schot op de lat, een schot net over en een handvol corners, maar Rowdy Janssen houdt zijn doel schoon.

Deltasport komt er niet doorheen en gaat onzorgvuldig om met de kansen.

Dan is het tijd voor het tweede doelpunt voor Westlandia. Bij een aanval over veel schijven komt de bal voor de voeten van Mike Brouwer, hij schiet op doel, maar zijn schot wordt geblokt. De bal komt voor de voet van Jasper van Dijk en de topscorer van Westlandia za1( ere wie ere toekomst) ziet zijn schot tegen de touwen slaan. 0 – 2. En bij Mike Brouwer schiet er iets ergens in. Hij verlaat geblesseerd het veld. Stefan Bron vervangt hem. De rust breekt aan met een stand van 0 – 2.

In de rust

De speaker van Deltasport is heel erg onder de indruk van de snelheid van Ricoberto Luijando. Stefan Kester, als altijd heel ad rem: ‘Maar bij jullie lopen er wel 5 Ricoberto’s’.

De wedstrijd(2)

Deltasport start furieus in de tweede helft, maar de schoten op doel zijn naast of in het zijnet. Dennis Verbeek gaat vanaf eigen strafschopgebied met de bal op avontuur en komt tot diep op de helft van Deltasport, legt dan af op Stefan Bron. Zijn schot levert geen doelpunt op. Ook Deltasport krijgt zijn portie kansen. Rowdy Janssen stopt een schot, waarbij de bal van zijn handen naar zijn kin caramboleert en weer terug in zijn veilige handen.

Na iets meer dan een kwartier negeert de scheidsrechter een vlagsignaal voor buitenspel van Joey van der Velden( ‘Het was buitenspel’, volgens Jasper van Dijk, na afloop). Hij krijgt daardoor een vrije doortocht en scoort. 1 – 2.

Jordy van Calsteren komt in het veld voor Ricoberto Luijando. N a een half uur heeft Stefan Bron een mooie actie en komend van links schiet hij met rechts op  het doel. Er zit een mooie ronding in zijn schot. Via de vingertoppen van Lee- Quincy Cheuk-A-Lam gaat de bal naast.

Snel daarna krijgt Yordi van Calsteren de bal met een gelukje mee, hij schiet van buiten het strafschopgebied keihard op de paal. Even later is het toch raak. Youri Riepe legt bij een corner de bal op het hoofd van Dennis Verbeek. Die knikt de bal richting doel en zorgt voor 1 – 3.

Westlandia krijgt nog een penalty tegen. Danny Bijl trapt in het stafschopgebied de bal weg en raakt ook een speler van Deltasport(Ta’ha Kadri). Na de wedstrijd zal de scheidsrechter zeggen: ‘Ik twijfelde geen moment.’Dit was zo duidelijk een strafschop’.

Danny Bijl had het anders beleefd: ’De bal lag daar, ik schiet en ineens gaat –ie vliegen’. Invaller Emir Jasarevic gaat achter de bal staan, Rowdy Janssen kiest een hoek en Emir schiet rechtdoor.2 – 3. De laatste minuten en de blessuretijd komt Westlandia ongeschonden door. Na drie keer op rij een verliespartij behaalt het team van Theo Verbeek weer een keer een overwinning.

Een blije Denzel Bijl

Een van de vaste supporters van Westlandia za1 is Denzel Bijl. Hij volgt de wedstrijd steeds vanuit zijn kinderwagen en na afloop van elke wedstrijd loopt hij het veld op naar zijn vader. Hand in hand gaan vader en zoon met de andere spelers mee de kleedkamer in. Een vast ritueel. Denzel was afgelopen zaterdag getuige van een mooi feestje. De jeugdopleiding begint op steeds jongere leeftijd.

JvdM

Deel dit artikel met je vrienden