Home » Senioren » Zaterdag » Westlandia za1 verliest de wedstrijd in de eerste helft.

Westlandia za1 verliest de wedstrijd in de eerste helft.

📁 Zaterdag 📅 maandag 28 november 2016

Westlandia za1 – Sportlust’46  1 – 2 (0 – 2)

De omstandigheden op Sportpark De Hoge Bomen waren goed voor een mooie partij voetbal. Westlandia ontving Sportlust’46 uit Woerden. Beide ploegen stonden bij aanvang van de wedstrijd broederlijk naast elkaar op de ranglijst van de eerste klasse B met 15 punten uit 10 wedstrijden. En er scheen een zonnetje.

Vanaf de aftrap trok Sportlust’46 meteen met vlot combinatievoetbal richting het doel van Rowdy Janssen. Na 15 seconde moest Rowdy zijn eerste redding verrichten op een schot van Kevin Blonk. Dat deed hij met zijn uitschuifbare rechterbeen. Rowdy  en de verdediging  kregen vervolgens in 2 minuten tijd 3 hoekschoppen te verwerken. Theo Verbeek die bij aanvang van de wedstrijd op zijn gemak op de bank was gaan zitten, wist meteen: Lekker onderuit zitten, zit er vandaag weer niet in. Sportlust’46 speelde de bal heel gemakkelijk rond en Westlandia probeerde dat te bemoeilijken door de ruimtes klein te houden.

De eerste kans voor Westlandia was in de 14-de minuut. Youri Riepe tikte de bal achter keeper Fabian Jaarsveld na een voorzetje van Dennis Verbeek, maar de scheidsrechter zag Riepe buitenspel staan.

Na 20 minuten kwam Sportlust’46 op voorsprong. Kevin Blonk werd in buitenspelpositie aangespeeld. Hij liet de bal lopen en zijn ploeggenoot Mitch vd Vlist ging achter de pass aan. De verdediging van Westlandia stond nog in de buitenspelmodus, waardoor de Sportlust-spits ongehinderd op Rowdy Janssen afging en scoorde.0 – 1.

Even later schoot dezelfde Mitch vd Vlist op de paal, nadat Rowdy Janssen bij het uitschieten van een bal ongelukkig uitgleed. Hij kon liggend op de grond de bal alleen nog maar op de paal kijken en dat deed hij dan ook.

Westlandia kreeg na iets meer dan een half uur een goede kans op de 1 – 1. Jasper van Dijk speelde Dennis Verbeek in de diepte aan. Dennis kon de bal net niet genoeg boog geven om de bal over de keeper te lobben.

Vlak voor de rust kwam de ploeg uit Woerden op 0 – 2. Uit een voorzet van rechts stopte Timothy le Duc de bal met de voet, maar de bal kaatste onbedoeld tegen zijn arm. De scheidsrechter stond er met zijn neus bovenop en aarzelde niet. Strafschop. Mitch vd Vlist klaarde dat klusje. Rowdy Janssen koos de verkeerde hoek.

In de tweede helft werden er enkele tactische aanpassingen gedaan bij Westlandia, zodat er meer ruimte tussen de linies ontstond en bijna vanaf het begin van de tweede helft werd er feller gespeeld door de mannen van Theo Verbeek. Sportlust’46 kreeg daardoor ook meer ruimte en een groot aantal kansen uit razendsnelle aanvallen.

Alle na een paar minuten wilde Dennis Verbeek een voorzet van Mike Brouwer subtiel afronden. De bal draaide over het doel.

Ricoberto Luijando is in de tweede helft dreigender. Bij een duel van Rico met een verdediger van Sportlust in het strafschopgebied zagen wij met zijn vijven, dat de bal tegen  de arm van de verdediger kwam. Dat kon niet anders dan een strafschop zijn. De verdediger stond met zijn rug naar de scheidsrechter. De scheidsrechter constateerde geen hands. Geen strafschop.

In de 65-ste minuut was het eindelijk raak voor Westlandia. Danny Bijl was een keer mee naar voren gegaan. Hij kreeg een vrije schietkans door een voorzet van Stefan Bron. Fabian Jaarsveld stopte en stompte de bal voor de voeten van Mike Brouwer. Mike gaf voor op Dennis Verbeek, die simpel kon binnentikken.1 - 2

Westlandia kreeg kansen op een gelijkmaker. Ricoberto had zelf door moeten gaan en niet de bal afspelen aan Jasper van Dijk. Dezelfde Jasper kreeg de mogelijkheid om van dichtbij in te schieten. Zijn schot werd door de keeper van Sportlust’47 gestopt.

In de tweede helft zagen we aantrekkelijk  voetbal met kansen over en weer, maar Westlandia slaagde er niet in om punten uit deze wedstrijd te peuren. Het bleef bij 1 – 2.

Ricoberto Luijando over deze wedstrijd:

‘In de eerste helft speelden we niet goed.’

‘In de tweede helft zijn we tactisch anders gaan spelen, toen ging het beter. We kregen  kansen. We hadden de gelijkmaker wel verdiend. Ik ging een keer het stafschopgebied in. Vanuit mijn ooghoek zag ik Jasper en legde de bal af op hem. Ik had zelf moeten gaan en zelf moeten schieten.’

‘Die wedstrijd tegen FC ’s-Gravenzande vond ik heel bijzonder, met een groot feest na afloop. Jammer, dat we niet wonnen.’

JvdM

Deel dit artikel met je vrienden