Home » Senioren » Zaterdag » Westlandia za1 pakt puntje bij de koploper.

Westlandia za1 pakt puntje bij de koploper.

📁 Zaterdag 📅 maandag 05 december 2016

Nootdorp 1 – Westlandia za1  0 – 0 (0 – 0)

Een wedstrijd die doelpuntloos eindigt, spreekt niet tot de verbeelding. Gelukkig gaf Brendan vd Berg na afloop van de krachtmeting  een positieve draai aan de 0 – 0: ‘ Puntje bij de koploper. Mooie titel.’(Ik heb hem ingekopt met dank aan de voorzet.) Hij had helemaal gelijk. Gelijkspelen uit bij de koploper is een goede prestatie. Dat had natuurlijk ook gekund met 1 – 1 of 2 – 2 (zoals Westlandia zo1 tegenwoordig vaak laat zien). In Nootdorp zagen de toeschouwers jammer genoeg geen doelpunten.

Ruud Bijl bleef met een blessure buiten de opstelling. Timothy le Duc stond nu op zijn plaats in het centrum en Mick Enthoven begon als rechtsachter. Op het middenveld was er weer een plaats voor Mike Peereboom.

 Het werd een wedstrijd, waarbij de beide verdedigingen  het hoofd koel hielden en weinig kansen weggaven. De kansen die er zoals altijd kwamen, waren niet besteed aan de aanvallers. Nootdorp had bovendien de pech dat spits Luiza Polina na de warming up afhaakte en dat zijn vervanger Ridah el Haddioui  al snel geblesseerd uitviel. Na 10 minuten schoot een Nootdorpse aanvaller op doel, maar het schot bereikte het doel niet, omdat een medespeler toevallig in de baan van het schot stond. Dennis Verbeek kreeg een voorzet net niet goed op het hoofd. Nootdorper Richard Schaaphok kon vrij inkoppen, maar het uitschuifbare been van Rowdy Janssen voorkwam een treffer.

Westlandia controleerde grote delen van de eerste helft de wedstrijd, trok ten aanval en dat leverde in de 35-ste minuut een goede kans op. Het begon bij Jasper van Dijk. Die stuurde Mick Enthoven op rechts in de diepte. Micks voorzet is goed Dennis Verbeek miste de bal, Youri Riepe stond plotseling pal voor het doel vrij voor keeper Yannic Augustinus. Zijn schot is een schotje. Even later dook Nick Sleeking voor Rowdy Janssen op. Rowdy redde met een vuist.

Ook in de tweede helft waren de kansen schaars. Westlandia werd meer op eigen helft gedrongen, maar koploper Nootdorp noch Westlandia kwamen door de wederzijdse verdedigingen. Na 5 minuten was er een kans voor Youri Riepe, maar Augustinus redde. Rowdy Janssen duwde een bal naast na een vrije trap van Mike Hollenberg en Westlandia had pech toen in de 78-ste minuut Yannick Blom een bal van Mike Brouwer van de doellijn haalde.

Het bleef 0 – 0. Daarmee was in ieder geval Rowdy Janssen in zijn nopjes. Hij had de nul gehouden.

Ruud Bijl in de rust:

‘Tot aan de winterstop speel ik niet meer.’ Na de wedstrijd tegen Sportlust’46 had hij heel veel last van zijn beenblessure. Hij hoopt dat de blessure hersteld is na de winterstop.

‘De 0 – 0 bij de rust is knap, laten we hopen dat Westlandia dat kan vast houden.’

Verslaggever van Sportsignaal:

Westlandia liet Nootdorp het spel maken. Nootdorp kan dat niet, het is een counterploeg. Dat zag je soms ook. Maar vandaag kwam dat er niet uit.

JvdM

Deel dit artikel met je vrienden