Home » Senioren » Zaterdag » Westlandia za1 op trainingskamp in Barcelona.

Westlandia za1 op trainingskamp in Barcelona.

📁 Zaterdag 📅 maandag 23 januari 2017
Westlandia za1 op trainingskamp in Barcelona. Westlandia za1 op trainingskamp in Barcelona. Westlandia za1 op trainingskamp in Barcelona. Westlandia za1 op trainingskamp in Barcelona. Westlandia za1 op trainingskamp in Barcelona. Westlandia za1 op trainingskamp in Barcelona. Westlandia za1 op trainingskamp in Barcelona.

Dag 1, vrijdag

Op vrijdag 13 januari vertrok Westandia za1 met 48 man vanuit Rotterdam vanaf  Die Hague Airport naar Barcelona voor een trainingskamp in deze voetbalgekke stad. De accommodatie voor 4 dagen was prima met goede voetbalfaciliteiten, aan het strand. Op de eerste avond belandde het Westlandse gezelschap in een mooie party-ruimte om er een voetbalquiz te spelen. Die quiz en de rest van de avond bezorgden iedereen veel vermaak. Ook de eigenaars van de tent, die in één keer door hun drankvoorraad raakten.

Dag 2, zaterdag

In de ochtend stond er een training van 1½ uur op het programma. Dat gebeurde op een trainingsveld aan het strand. Alles zag er prima uit en er werd goed getraind. ’s Middags vertrok het gezelschap per metro naar het stadion van Barcelona,  Camp Nou voor de wedstrijd Barcelona – Las Palmas. Met de andere 81.000 toeschouwers kregen de 48 Westlandianen een prachtige wedstrijd te zien, in de tweede helft kreeg Messi het op de heupen en met inspirerend voetbal won de thuisploeg met 5 – 0. Westlandia zat aan de kant, waar in de tweede helft 4 doelpunten gescoord werden. Mooi meegenomen. ’s Avonds werd er gegeten in een restaurant aan een pleintje naast de Ramblas, waarna ieder het uitgaansleven mocht verkennen.

Dag 3, zondag

Op deze dag zou er ook cultuur woorden gesnoven, maar in de ochtend na de stapavond stond er eerst een training op het programma. Op het strand met een lekker zonnetje, 13°; Wat wil je meer als voetballer? Hoofdsponsor Wim vd Haak had voor ’s middags een toeristische tour per bus door Barcelona geregeld. Een prima Nederlandse gids wist heel veel te vertellen over alles, wat te zien was. Er werden o.a. bezoeken gebracht aan de Sagrada Família, de kerk van Gaudí, die maar niet afkomt en het Olympisch dorp. De tour eindigde op de Ramblas. ’s Avonds kon ieder naar eigen inzicht besteden.

Dag 4, maandag

Na een laat ontbijt maakte iedereen zich klaar om weer terug te vliegen naar Nederland. Om 15.30 uur vertrok Westlandia za1 vanaf luchthaven Barcelona-El Prat.

Zij, die dit trainingskamp mogelijk gemaakt hebben, zijn er goed in geslaagd om voor de zaterdag-selectie een gevarieerd programma samen te stellen met voor ieder wat wils. Volgend jaar misschien naar Rome?

JvdM