Home » Senioren » Zaterdag » Forum Sport legt thuis ‘t Lootje tegen Westlandia zat 1.

Forum Sport legt thuis ‘t Lootje tegen Westlandia zat 1.

📁 Zaterdag 📅 maandag 30 januari 2017
Forum Sport legt thuis ‘t Lootje tegen Westlandia zat 1. Forum Sport legt thuis ‘t Lootje tegen Westlandia zat 1. Forum Sport legt thuis ‘t Lootje tegen Westlandia zat 1.

Westlandia za. 1 begon de tweede helft van de competitie met een uitwedstrijd tegen Forum Sport op Sportpark ’t Loo in Voorburg. De allereerste competitiewedstrijd leverde Westlandia indertijd thuis het eerste (gestolen?) punt op.

Voor het begin van de wedstrijd spreek ik Theo Verbeek heel kort. Ik stelde hem de meest obligate vraag van 2017:” Waar teken jij voor, Theo?” Een mooie grijns verschijnt op zijn gezicht. “Ik teken voor een kleine overwinning.” Ja, dat zou heel mooi zijn, je zag hem al genieten.

Westlandia mist Ruud Bijl en Youri Riepe door blessures en Tim vd Voort vanwege een schorsing. Voor de opstelling betekent dit, dat Timothy le Duc opschuift naar het centrum van de verdediging, dat Mick Enthoven als rechterverdediger begint. Mike Peereboom speelt op het middelveld en Stefan Bron in de spits.

Bij Forum Sport speelt oud- Westlandia-gediende Timo Ploemen.

Scheidsrechter is A. Westenbroek en hij zou een bijna foutloze wedstrijd fluiten.

De verdediging van Westlandia kan vanaf minuut 1 aan de bak. Timo Ploemen besloot meteen naam te maken met een prima voorzet vanaf de achterlijn perfect op het hoofd van aanstormend Forum Sporttalent Jurdany Koster. De bal ging rakelings over het doel.

In de 11-de minuut kopte Jeroen Beute een vrije trap van Matthijs Seilberger in. In een reflex tikte Rowdy Janssen de bal met een vuistje uit het doel.

Even later was er de eerste kans voor Westlandia. De vaak onnavolgbare Ricoberto passeerde in een vloeiende slalom een groot deel van de Forum Sport-achterhoede en legde de bal panklaar voor de voet van vrijstaande Stefan Bron. Jammer genoeg was zijn schot te zacht.

Forum Sport had het betere van het spel, maar slaagde er niet in gaten te vinden in de Westlandse verdediging, waarin Rowdy Janssen uitblonk. Hij stopte een schot van Joshua van Steenvoorden op het laatste moment met de voet. Westlandia speelde ver van het eigen doel, maar zocht te snel de lange bal. Op Ricoberto of op Mike Brouwer. Vaak leverde dat ook balverlies op.

Danny Bijl zette met een puntgave pass Stefan Bron alleen voor de keeper.

De laatste kon de actie niet in een doelpunt omzetten. Forum Sport had enkele heel goede kansen onbenut gelaten. Westlandia creëerde te weinig.

Bij de rust was het 0 – 0.

Theo Verbeek drukte in de rust zijn spelers op het hart om minder de lange bal te spelen, maar meer voetballend de aanval te zoeken. Dat werd in daden omgezet.

In de tweede helft slaagde Westlandia er beter in de aanvallen van Forum Sport te ontregelen. Echt gevaarlijk werden de Voorburgers niet. Ricoberto had weer een passeeractie in het strafschopgebied van Forum Sport, maar zijn werk werd weer niet afgemaakt. In de 70-ste minuut was het dan wel raak. Westlandia was met veel mensen ten aanval. Het begon bij een wilde actie van Ricoberto Luijando op een verdediger van Forum Sport. De scheidsrechter liet doorspelen. Jordy van Calsteren speelde de bal op de vrijstaande Jasper van Dijk. Die stond op de rand van het strafschopgebied, nam de situatie eens goed in zich op en schoot de bal beheerst in de linker hoek. 0 - 1. Zijn 8-ste doelpunt alweer. De scheids had gezien dat het goed was en Westlandia was op voorsprong gekomen.

In de resterende 20 minuten probeerde Forum Sport nog wel iets te forceren, maar Rowdy Janssen verijdelde met nog twee nuttige reddingen succes voor de thuisploeg. In de 89-ste minuut dook Timo Ploemen ineens weer in het strafschopgebied van Westlandia op en kwam met een geniepige schuiver. Rowdy Janssen was onpasseerbaar vandaag.

Na de wedstrijd waren er in het Westlandia-kamp alleen maar blijde gezichten.

Wat een prima start van de tweede helft van de competitie.

Ricoberto Luijando begreep er niets van: ‘vlak voor dat doelpunt maakte ik een heel wilde actie, ik had verwacht dat de scheids zou fluiten tegen mij. Hij liet doorspelen. Toen konden we scoren.’

Theo Verbeek was is zijn nopjes, omdat hij vond dat zijn team gegroeid was ten opzichte van de eerste competitiewedstrijd. ‘Toen vond ik Forum Sport echt beter. Vandaag hadden we het minder moeilijk.’

Mooi, een kleine overwinning.

JvdM

Foto's: Aad van Holstein