Home » Senioren » Zaterdag » Nieuw in de zaterdagselectie. Rob Klop.

Nieuw in de zaterdagselectie. Rob Klop.

📁 Zaterdag 📅 maandag 04 september 2017

Ergens midden in het interview zegt Rob Klop: ’Voetbal is alles voor mij.’ Een mooie uitspraak. Daar komen we later natuurlijk op terug, want het is gebruikelijk om bij het begin te beginnen.

De voetbalwieg van Rob Klop stond op het Juliana Sportpark. Hij werd geboren als ‘Roodwitter’. In de C ging hij naar Westlandia. Hij speelde 5 jaar in de jeugd op De Hoge Bomen. In de B maakte hij een uitstapje naar ADO, maar na een jaar keerde hij terug naar Westlandia. In de jeugd speelde hij in teams met o.a. Marvin Vollebregt, Davy Zwinkels, Dave Tork en Tjerk Zuidgeest.

Vanuit de A stroomde Rob meteen door naar de selectie van Westlandia 1 met toen Marten Glotzbach als trainer. Hij maakte zijn debuut in de allereerste wedstrijd van het seizoen, uit bij De Zouaven in Grootebroek. Hij viel in. In de tweede wedstrijd tegen de Kon. HFC stond hij in de basis. Vervolgens bleef hij basisspeler in 22 wedstrijden. In wedstrijd 23 scheurde hij de voorste kruisband van zijn linkerbeen. De revalidatie kostte Rob ongeveer een jaar en de laatste 4/5 competitieduels was hij weer terug in Westlandia zo1.

Tijdens een partijtje zomeravondvoetbal scheurde hij de voorste kruisband van zijn andere been. Dat betekende opnieuw een periode van ziekenhuizen, operaties en revalidatie. Rob was op dat moment 22 jaar en had een serieus portie blessureleed ‘achter de knieën’.

De dokter had gezegd: ’Het is verstandig om niet meer door te gaan met voetballen.’

Ik vroeg hem toen: ‘Is het niet verstandig of is het onmogelijk? Het is niet verstandig, zei de dokter toen.’ En Rob ging door met voetballen, bleef blessurevrij zonder echt voorzichtiger te spelen.

‘Voetbal is alles. Met zijn allen lekker 3x in de week trainen en in het weekend een wedstrijd spelen. Ik heb andere sporten geprobeerd, maar dat vond ik allemaal 3x niks’.

Na 4 jaar Westlandia  ging Rob naar FC ’s Gravenzande, waar hij 2 jaar in de eerste klasse speelde. Hij nam afscheid met een kampioenschap.

Dat kampioenschap was voor Rob een mooi moment om terug te keren naar de club, waarbij bijna alle jongens uit zijn vriendengroep (Marvin&Co) spelen. De ernstige blessures hadden toch wel invloed op zijn motoriek. Wat is er mooier dan ‘de sport die alles heeft’ de laatste jaren met je vrienden te beoefenen.

Rob heeft inmiddels 4 wedstrijden gespeeld in de voorbereiding van Westlandia za1 op de komende competitie. De oefenperiode verliep voorspoedig. Er was winst tegen Honselersdijk(3 – 1), Den Hoorn(5 – 1) en DSO(4 – 3).

De wedstrijd voor de beker tegen Velo werd met 0 – 3 verloren. ‘Ik hoop dat het aan het tijdstip lag, zaterdag namiddag, 17.00 uur. Er gingen veel dingen fout. Wij brachten te weinig.’

Tot zover Rob Klop, in het komend seizoen een van de motoren op het middenveld in het team van Theo Verbeek.

JvdM

Deel dit artikel met je vrienden