Home » Senioren » Zaterdag » Westlandia za1 wint dankzij een uitstekende bank.

Westlandia za1 wint dankzij een uitstekende bank.

📁 Zaterdag 📅 dinsdag 12 september 2017

Voor de tweede keer in twee weken tijd stonden Honselersdijk en Westlandia za1 tegen elkaar in het veld. Deze keer betrof het een bekerwedstrijd. Westlandia verloor vorige week thuis met 3 – 0 van Velo en Honselersdijk speelde met 3 – 3 gelijk tegen GDA (zo).

Theo Verbeek liet zijn team starten met Khalid el Menkouzi op doel en Ricardo vd Zalm als rechter verdediger. In de voorhoede het vertrouwde trio van vorig seizoen: Mike Brouwer, Stefan Bron en Ricardo Luijando.

De allereerste kans was voor Angelo Zwirs (ex Quintus). Hij kreeg een vrije schietkans en  schoot de bal op de voeten van Khalid. Nadat Mike Brouwer een vrije trap gevoelvol op het hoofd van Stefan Bron had gelegd, die deze kans gevoelloos naast kopte, werd het 0 – 1 na een snelle aanval. Via Marvin Vollebregt en Rob Klop werd Stefan Bron aan het werk gezet. Hij passeerde Ruben Hartman(voorheen Westlandia za1) en scoorde.

In het vervolg van de wedstrijd kreeg Honselersdijk een aantal scoringskansen en moest Westlandia alle zeilen bijzetten om het doel schoon te houden. Pawel Ruben schoot op de lat en kopte de bal uit een corner op de paal. Vlak voor rust werkte Brian de Brabander de bal in het Westlandia-doel, nadat Khalid een vrije trap niet klemvast had kunnen pakken. Deze treffer vond geen genade in de ogen van de scheidsrechter. Ruststand 0 – 1.

In de tweede helft kwam er voor Westlandia leven in de wedstrijd, nadat Theo Verbeek ging  wisselen. Hamza el Yddri kwam er in voor Ricardo vd Zalm. Jasper van Dijk zakte daardoor naar achterhoede en nadat Angelo Groen erin gekomen was, werd Westlandia dreigender. Hamza veroverde bal bij achteloos uitverdedigen in de verdediging van Honselersdijk. Hij legde de bal af op Angelo Groen, die snoeihard en geplaatst de 0 - 2 in de touwen schoot. Uit een voorzet van Angelo Groen kreeg Marvin Vollebregt de kans de bal binnen te werken na missers in de Honselse verdediging. 0 – 3.

Tom van Veen, de aanvoerder van Honselersdijk kreeg ineens een kans na paniekerig uitverdedigen. Hij benutte de geboden kans. 1 – 3. We zagen nog een swingende actie van invaller Miquel van Dijk en Khalid stopte nog een inzet van Pawel Ruben. Eindstand 1 - 3

Na afloop van de wedstrijd stond er een mooie glimlach op het gezicht van Honselersdijk-trainer Piet Boon. ‘In de eerste helft waren we gewoon gelijkwaardig. En trainer Theo Verbeek was blij met een uitstekende bank.

Op zondag speelde Velo thuis tegen GDA(zo). Het werd in Wateringen 2 – 2.

Volgende wedstrijd is Westlandia zo1 – GDA zo1, aanvang 17. 00 uur

De stand in groep 1, poule 38.

Velo                                       2 - 4

Westlandia za1                      2 - 3