Home » Senioren » Zaterdag » FC Aalsmeer-Westlandia: de voorbeschouwing

FC Aalsmeer-Westlandia: de voorbeschouwing

📁 Zaterdag 📅 donderdag 12 oktober 2017

Komende zaterdag een historisch  duel tussen clubs van 2 gemeenten met de grootste bloemenveilingen van de wereld en omstreken.
FC Aalsmeer en de zaterdagtak van Westlandia hebben nog nooit tegen elkaar gespeeld. Logisch want de FC valt onder West I en Westlandia onder West 2.  Door de geografische indeling van de 1e klassen, heeft de bond voor dit seizoen beide teams ingedeeld in 1e klasse A van district West I.

FC Alsmeer is in de zomer van 2014 ontstaan uit een fusie tussen VV Aalsmeer en RKAV Aalsmeer. De VV was net gedegradeerd uit de 1e klasse. In mei 2016 wist men als fusieclub weer terug te keren in die klasse en eindigde als promovendus op een keurige 7e plaats.
De start van het nieuwe seizoen is voortvarend. In de bekerpoule werden, evenals in de 3 gespeelde competitiewedstrijden 7 punten behaald. In totaal scoorde het team al 13 goals
Afgelopen speelronde was men in Hoorn zeer effectief (0-3 winst).
De snelle Lilinho Martins was met 3 goals in dat duel de gevierde man en wordt dus voor Westlandia een speler om in de gaten te houden. Datzelfde geldt natuurlijk ook voor zijn broer Lulinho Martins en de andere spelers van de fusieclub.

Westlandia speelde afgelopen zaterdag over de gehele wedstrijd een gedegen pot voetbal tegen een goed ARC. Gelet op de inzet en kansen van de groen-witten was een gelijk spel mogelijk en zeker niet onverdiend geweest. Helaas viel dit keer het kwartje niet de goede kant op.
Als scheidsrechter Gommans alle formaliteiten heeft afgehandeld zal rond 14:30 uur afgetrapt worden op Sportpark Hornmeer in Aalsmeer. De groep van Theo Verbeek snakt weer naar een overwinning. Rond de (veiling-)klok van half 5 zal blijken wie er met de gladiolen aan de haal is gegaan

Het 2e team gaat weer eens naar Katwijk. Op de Krom treden de mannen van Roy Wasmus vanaf 12:15 aan tegen het 3e  team van Katwijk. Beide teams staan in de onderste regionen van de res. 1e klasse. Ook hier zijn 3 punten meer dan welkom.

Fr@