Home » Senioren » Zaterdag » Nieuw in de zondagselectie. Vince van der Knaap.

Nieuw in de zondagselectie. Vince van der Knaap.

📁 Zaterdag 📅 woensdag 18 oktober 2017

Het zijn spannende tijden voor Vince van der Knaap. Afgelopen zondag uit tegen ADO ’20 zou hij mogelijk basisspeler speler zijn, omdat Rémon van Bochoven  kampt met blessureleed, maar Vince blesseerde zich ook tijdens de training van vrijdag. Misschien krijgt hij in de thuiswedstrijd tegen Blauw Geel ’38 de kans om te laten zien, wat hij kan.

Wilskracht

De voetbalcarrière van Vince begint in Poeldijk bij Verburch. Zijn vader speelde één keer in het eerste van Verburch en zijn moeder was een goede handbalster. Hij komt dus uit een echte Westlandse sportfamilie. ‘Ik heb de wilskracht van mijn opa en mijn vader.’ Hij speelde tot en met de D in Poeldijk. Hij had niet lang voor zijn vertrek zijn 100-ste doelpunt in het oranje shirt van Verburch gemaakt. Vince verkaste naar Westlandia en ging spelen in de C1. Dat verliep voorspoedig en hij ontwikkelde zich als een veel scorende spits.

Twee jaar geleden speelde hij met Westlandia een dubbel voor promotie naar de tweede divisie tegen Fortuna Sittard. Dat waren mooie wedstrijden. In dat jaar was er ook de bekerwedstrijd tegen Excelsior op het terrein van Velo. Vince maakte het eerste doelpunt en de ploeg won de beker.

Vorig seizoen liep Vince vanwege een blessure de wedstrijden om het kampioenschap van Nederland voor reserveteams mis. Daar baalde hij wel van.

Student

Naast voetballer is Vince ook student. Hij volgt op het ROC Mondriaan de opleiding Sport en Bewegen, op niveau 4, waarmee hij eventueel kan doorstromen naar het HBO. Voor die opleiding loopt hij stage in een TBS kliniek (niet Den Dolder) Hij heeft daarnaast ook nog tijd om O11- selectie van Verburch te trainen.

Blessureleed

Dit seizoen kwam Vince vanuit de jeugd over naar de zondag selectie. Zijn doel voor het eerste seizoen in senioren is: ‘Het jaar blessurevrij door te komen. In een wedstrijd geef ik me altijd voor 130%, blik op oneindig en gaan. Ik heb wel oog voor mijn medespelers, maar niet voor mijn eigen lichaam.’

Hij heeft regelmatig liesproblemen en vorig jaar kon hij lange tijd niet spelen vanwege overbelasting van de hamstrings.

Deze week was er een gesprek met de trainer, toen kwam o.a. aan de orde, dat ik eerlijk voor de dag zou komen met pijntjes en klachten.’

Over de training van jl. donderdagavond was Vince kritisch voor zich zelf: ‘Mijn vizier stond niet op scherp, geen rust voor de goal.’

Mooiste doelpunt

Het mooiste doelpunt was als 2-de jaar C met Westlandia uit bij HBS. Het was een mooie vrije trap en het was mijn 100-ste. Het hok, ‘Het Kiertje’ stond langs de lijn.

Basis tegen Blauw Geel’38

Vince stond inderdaad in de basis in de thuiswedstrijd tegen Blauw Geel ’38. Innen een minuut kreeg hij een goede kans, maar hij schoot de bal tegen een man in een blauwgeel tenue. Na zo’n 20 minuten moest hij jammer genoeg het veld verlaten vanwege een blessure.

JvdM