Home » Senioren » Zaterdag » FC Breukelen - Westlandia: de voorbeschouwing

FC Breukelen - Westlandia: de voorbeschouwing

📁 Zaterdag 📅 donderdag 19 oktober 2017

Zaterdag 1 gaat dit weekend voor het eerst naar Breukelen.
De plaatselijke FC was 2 seizoen geleden de sterkste in de nacompetitie en promoveerde, o.a. ten koste van FC ’s-Gravenzande naar de hoofdklasse. Dat werd een leerzaam jaar, maar de club uit de provincie Utrecht degradeerde met slechts 2 overwinningen en 12 punten direct weer naar de 1e klasse.
Dit seizoen had de club een matige start, maar pakte afgelopen zaterdag knap 3 punten bij Vitesse Delft.  Dat kan mede door in de eerste 10 minuten al met 2-0 voor te staan.
Ze staan na 4 speelronden op de 8e plaats met 4 punten. Daniël Kops is de topscorer, hij maakte 3 van de 5 goals.

Westlandia verloor vorige week afgetekend met 5-1 in Aalsmeer. Deze score in een competitiewedstrijd, kwam nog niet voor in de boeken van de groen-witten.
Ondanks het feit dat het een goede tegenstander met een prima aanval was, had Westlandia pech dat een aantal van onze kansrijke aanvallen mislukten en zij in de omschakeling wel direct scoorden. Ook tegen 10 en later 9 man hadden we weinig geluk in de afwerking. Helaas overkomt  het de ploeg van trainer Theo Verbeek vaker deze competitie, dat onze aanvallen in de omschakeling directworden afgestraft met tegengoals. Zoals één van de spelers van de selectie na de wedstrijd al mopperend stelde:  “we moeten gewoon weer terug naar de basis”......
Of dat gevolgen heeft voor de opstelling en tactiek in de 275e competitiewedstrijd van Westlandia za. 1, zal komende zaterdag vanaf 14:30 uur op Sportpark Broekdijk-Oost in Breukelen blijken. De wedstrijd staat onder leiding de heer Wielen
Bij een goed resultaat kunnen we aansluiting krijgen met de brede middenmoot, want het verschil met de 6e plaats is slechts 3 punten.

Het 2e team versloeg afgelopen speelronde het 3e team van Quick Boys met 6-2. Het was, mede dankzij de versterkingen uit de A-jeugd en het 3e team, de eerste overwinning in deze competitie.
Komende zaterdag gaan de mannen van Roy Wasmus  in Nootdorp wederom voor de 3 punten.

Fr@