Home » Senioren » Zaterdag » Sportlust'46 - Westlandia

Sportlust'46 - Westlandia

📁 Zaterdag 📅 vrijdag 03 november 2017

Na wederom een bewogen week en de 5-0 zeperd tegen XerxesDZB moet Westlandia zaterdag naar Woerden. Daar wacht het lastige duel tegen Sportlust'46, de nr. 3 van vorig seizoen.

De groen-witten streden eind april nog samen met Sportlust'46 om een plaats in de nacompetitie voor de hoofdklasse. In de slotfase van het onderlinge duel was de thuisclub de gelukkigste. Een vrije trap aan de rand van de 16 werd van richting veranderd en doelman Rowdy Janssen was kansloos (1-0). Dat betekende dat een mooie seizoen in de 1e klasse niet beloond kon worden met een toetje. Sportlust'46 greep een week later ook naast die (vervangende) periodetitel.

Op dit moment ziet de wereld er heel anders uit. Nr. 2 Sportlust'46 leed, na 5 overwinningen op rij, vorige week bij Forum Sport de eerste nederlaag. FC Aalsmeer was er als de kippen bij en nam de 1e plaats op de ranglijst over (1 punt meer en een beter doelsaldo). Trainer Wim van 't Westeinde zal hopen dat zijn spits Moussa Kalisse zijn 1e plaats op de topscorerslijst van 1e klasse A  (6 goals) zal verstevigen om zondoende in de race te blijven voor die 1e periode.

De mannen van Theo Verbeek hadden vorig seizoen na 6 wedstrijden met in totaal slechts 2 tegengoals, de minst gepasseerde verdediging van de 1e klasse B. Dit seizoen gaat dat een stuk lastiger en hebben we na 6 wedstrijden al 16x extra af moeten trappen. Tijdens de trainingen is er keihard aan gewerkt om die vorm weer terug te vinden. Als het echt nodig is kunnen we als extra wapen altijd nog de (spelers-) bus voor de eigen goal parkeren :-).

De heer Akkaya is door de bond aangewezen als scheidsrechter. Aftrap op Sportpark Cromwijck in Woerden is om 14:30 uur

Het 2e team speelde afgelopen ronde tegen Scheveningen 2 een goede pot. Helaas ging de tegenstander, dankzij een1-0 overwinning, met de 3 punten naar huis. Komende zaterdag mogen de mannen van Roy Wasmus weer naar Katwijk. Daar zal de strijd aangegaan moeten worden met nr 8 Quick Boys 3. Die ploeg heeft na 6 wedstrijden 9 punten en dat is 5 meer dan Westlandia. Bijzonder wapenfeit is de 4-1 overwinning van QB bij Scheveningen.

Wie weet tot zaterdag.

Fr@