Home » Senioren » Zaterdag » Westlandia Te Werve: mijlpaal voor Theo Verbeek

Westlandia Te Werve: mijlpaal voor Theo Verbeek

📁 Zaterdag 📅 donderdag 16 november 2017

Voor de 100e keer in zijn carrière staat trainer Theo Verbeek komende speelronde voor de taak om de zaterdagtak van Westlandia naar een goed resultaat te coachen. Dat is hem sinds augustus 2015 al 53x gelukt. In 19 duels werden de punten met de tegenstanders gedeeld.

In zijn jubileumduel wacht zaterdag het ambitieuze Te Werve. De ploeg uit Rijswijk klom in slechts 3 seizoenen op van de 4e naar de 1e klasse, maar staat nu als promovendus in 1A op een teleurstellende 11e plaats. Te Werve heeft pas 2 van de 7 wedstrijden gewonnen en de punten werden alleen gepakt door winst op het eigen Sportpark Vredenburch. Wat verder opvalt is dat de Rijswijkers gemiddeld bijna 3 goals per wedstrijd scoren. Doordat de club kampt met een keepersprobleem, krijgt de achterhoede ook ruim 3 goals per wedstrijd tegen. Afgelopen speelronde werd er zelfs met 5-6 verloren......

Westlandia heeft in de 7 speelrondes in de 1e klasse A, bijna alle clubs uit het linkerrijtje gehad. Door o.a. van de groen-witten te winnen strijden de tegenstanders  (1e) Sportlust'46, (2e) ARC en (3e) FC Aalsmeer komend weekend voor de 1e periode.
Om zelf snel uit de gevarenzone te komen, zal zaterdag 1 in de komende weken tegen de directe concurrenten punten moeten pakken. In de 1e klasse degradeert nml. de nr. 14 en spelen de nr.'s 12 en 13 nacompetitie tegen de periodekampioenen uit de 2e klasse.
Nr. 12 Westlandia kan dus tegen nr. 11 Te Werve al direct goede zaken doen.

Eénmaal eerdere speelde Westlandia za. 1 tegen Te Werve in de competitie. In september 2006 won Westlandia (toen nieuwkomer in het zaterdagvoetbal) met 3-1 van de Rijswijkse club. Goals waren er toen van oud-gedienden Bart Steijn, Rokus Kester en Chris de Hoog.

De heer Takacs is door de bond aangewezen als scheidsrechter van dienst in deze 6 punten-wedstrijd. Eerder dit seizoen floot hij Westlandia in de 2-1 verloren wedstrijd bij Forum Sport.

-----

Het 2e team won 2 weken geleden overtuigend met 4-2 bij Quick Boys en klom daardoor op naar de 10e plaats.
Zaterdag vanaf 12:00 moet gestreden worden tegen het 2e team van RCL (11e). De winnaar van dat duel krijgt aansluiting met de brede middenmoot van de res. 1e klasse.

Tot zaterdag
Fr@

Deel dit artikel met je vrienden