Home » Senioren » Zaterdag » Volendam - Westlandia: de voorbeschouwing

Volendam - Westlandia: de voorbeschouwing

📁 Zaterdag 📅 woensdag 13 december 2017

Als de weergoden het toelaten, speelt Westlandia komende zaterdag in en tegen Volendam de laatste competitiewedstrijd van 2017.

De amateurtak uit het vissersdorp heeft een aardige staat van dienst in het zaterdagvoetbal opgebouwd. Sinds seizoen 1996-1997 speelde men 15x in de hoofdklasse. De heen- en weer heeft ook voor deze selectie al wel de nodige tochtjes mogen/moeten maken. Afgelopen seizoen werd de 2e plaats in 1A behaald. Na een slopende nacompetitie, moesten uiteindelijk strafschoppen de promovendus bepalen. Het werd onze poulegenoot uit 1B: Nootdorp. 

In het lopende seizoen staat RKAV Volendam op een 4e plaats en is zeker op eigen terrein lastig te kloppen. FC Breukelen (2-0), WV-HEDW (3-2), Vitesse D. (3-1) en Forum Sport (5-2) keerden zonder punten huiswaarts. Sportlust'46 was wel te sterk, maar die club pakte toen ook de 1e periode.

Wat verder opvalt is dat de "Palingboeren" veel doelpunten maken. Ruim 70% van de 33 gescoorde goals werden gemaakt door Niels Springer, Nick Tol, Niels Joren en Patrick Bond

In de 2e periode  staat Volendam samen met Westlandia ongeslagen bovenaan (3 gespeeld 9 punten en doelsaldo +10). ARC moet nog 1x inhalen en staat na 2 wedstrijden ook nog zonder verliespunten.

Westlandia liet in de laatste 2 thuiswedstrijden een prima indruk achter en pakte vertrouwen en, ook niet onbelangrijk, 6 nuttige punten. De selectie van trainer Theo Verbeek weet dat de winnaar van het duel in het vissersdorp tijdens de winterstop kan genieten van de 1e plaats in die 2e periode. 

Het duel op Sportpark Volendam, Julianaweg 3a 1131CX Volendam start om 14:30 uur en staat onder leiding van de heer Calvert.

-----

Westlandia za. 2 verloor afgelopen zaterdag tegen Honselersdijk in de slotfase nog 1 punt (3-4). Komende zaterdag kunnen de mannen van Roy Wasmus zich revancheren tegen Valken’68. Bij winst kunnen de groen-witten de gevarenzone verlaten.

Mogelijk tot zaterdag langs de lijn.

Fr@

De zaterdagselectie wenst iedereen prettige feestdagen en een gezond/sportief/succesvol 2018 

Deel dit artikel met je vrienden