Home » Senioren » Zaterdag » De zaterdagselectie op trainingskamp in Barcelona.

De zaterdagselectie op trainingskamp in Barcelona.

📁 Zaterdag 📅 maandag 08 januari 2018
De zaterdagselectie op trainingskamp in Barcelona. De zaterdagselectie op trainingskamp in Barcelona. De zaterdagselectie op trainingskamp in Barcelona. De zaterdagselectie op trainingskamp in Barcelona.

Als we Henk de Moedt bellen om ons te laten informeren over het trainingskamp van de Westlandia zaterdagselectie, loopt hij net op de Ramblas na een Spaans etentje. Hij is op weg naar een metrostation om de avond gezamenlijk te besluiten in de stamkroeg vlakbij het hotel.

DAG 1: vrijdag, 5 januari

Het sportieve avontuur van de mannen van trainers Theo Verbeek en Roy Wasmus begon op vrijdagochtend 5 januari  in alle vroegte. Om drie uur vertrok de bus, beschikbaar gesteld door Charles Wortelboer vanaf de parkeerplaats op het sportpark naar vliegveld Eindhoven. Om 7 uur ging het complete gezelschap de lucht in om twee uur later in Barcelona het luchtruim te verruilen voor de Spaanse bodem.

Het hotel lag dichtbij het strand. ’s Middags stond er een training op het strand op het programma. Na het avondeten werd een voetbalquiz gespeeld, waarbij het koppel Hoogerwerf/le Duc als winnaar uit de bus kwam.

DAG 2: zaterdag, 6 januari

Dag 2 begon om kwart over acht met een ontbijt, gevolgd door een training op het strand. ’s Middags had de spelersgroep zelf een activiteit georganiseerd. Er waren mountainbikes gehuurd om de bergen buiten Barcelona te beklimmen.

De dag eindigde in de plaatselijke Ierse Pub o.a. om voetbal te kijken.

DAG 3: zondag, 7 januari

Na het ontbijt van 8.15 uur was er een training gepland op een kunstgrasveld in de buurt (kwartiertje lopen). De zondag is traditioneel de dag van het bezoek aan Nou Camp. Dat is een voor elke voetballer een bijzondere beleving. . Barcelona speelde thuis tegen het onder aanstaande Levante, won de wedstrijd met 3 – 0, maar het spel sprankelde met name in de tweede helft niet.

Na de wedstrijd werd er ergens in de stad gegeten en lopend op de Ramblas hoorden we bovenstaand relaas van Henk de Moedt.

DAG 4: maandag, 8 januari

Na een ochtendprogramma zal de zaterdagselectie ’s middags om 15.30 uur terug vliegen naar Nederland. Volgens de planning komt de groep dan om 17.40 uur aan op Rotterdam The Hague Airport. De reis van en naar Barcelona werd mogelijk gemaakt door Wim vd Haak, de Rabobank. Daarnaast waren er donaties van de Sponsorclub Westlandia, Peet Vijverberg en Leo Groenewegen. Ook de spelers deden een duit in het zakje, waarbij Dennis Verbeek tijdens een feestavond in 't Teejater nog wat extra geld wist te genereren, zodat het niemand aan iets heeft ontbreken tijdens het trainingskamp.

Als iedereen weer op De Hoge Bomen is, gaan we de andere verhalen horen.

JvdM

Deel dit artikel met je vrienden