Home » Senioren » Zaterdag » Westlandia -SV Marken: de voorbeschouwing

Westlandia -SV Marken: de voorbeschouwing

📁 Zaterdag 📅 donderdag 25 januari 2018

Komende zaterdag hervat de zaterdagtak van Westlandia de competitie.
Voor het eerst staat er dan een ontmoeting tegen SV Marken op het programma.
Die club uit 1946 heeft al een lange staat van dienst in het zaterdagvoetbal en speelde tot seizoen 2006-2007 ook 7 seizoenen in de hoofdklasse.
Na wisselende successen is de SV nu, na 4 seizoenen, weer terug in de 1e klasse. In een spannende finale van de nacompetitie tegen BOL, werd in juni 2017 promotie afgedwongen.

Dit seizoen is voor de ploeg aan het IJsselmeer tot nu toe uitermate teleurstellend verlopen. Met slechts 2 punten (gelijke spelen op eigen veld tegen Volendam en Vitesse Delft), sluit de ploeg de ranglijst van de 1e klasse A.
Voor de verantwoordelijke mensen binnen de club, was dat de reden om afscheid te nemen van de zeer ervaren hoofdtrainer Tijs Schipper. De rest van de technisch staf was, volgens de site van de club,  solidair en stopte ook bij het vlaggenschip.
Sinds 11 januari j.l. is trainer Patrick Onsia (tijdelijk) doorgeschoven van de B- naar de A-selectie. Aan hem de taak om Marken in de veilige haven te loodsen.
Om minimaal de 11e plaats te bereiken moet nog wel een gat van 8 punten overbrugd worden.
Jeffrey Veerman is de topscorer van de club. Hij scoorde 5 van de 19 competitiegoals.

Westlandia heeft een wisselvallige 1e helft van het seizoen achter de rug. Er waren mooie overwinningen, maar ook grote nederlagen. Het sluitstuk van 2017 was een 5-1 verlies bij Volendam. Op de ranglijst staan de mannen van Theo Verbeek wel op een keurige 7e plaats, met een voorsprong van 8 punten op de p/D-plaatsen.

In de 2 recente oefenwedstrijden tegen Honselersdijk (0-3) en DSO (0-1), bleek het lastig om kansen te creëren en, als ze er al waren, om die in doelpunten om te zetten. Daarbij moet wel aangetekend worden, dat Westlandia in beide duels niet in de gewenste samenstelling kon spelen.
Komende zaterdag gelden er geen excuses en zullen de 3 punten in Naaldwijk moeten blijven.
De wedstrijd begint om 14:30 uur en zal onder leiding staan van scheidsrechter Van Waveren.
-----

Het 2e team wacht een zware wedstrijd tegen het 2e team van FC 's-Gravenzande. De beloftes van de FC hebben al een periodetitel op zak, maar zullen zeker rechtstreeks terug willen keren naar de res. Hoofdklasse.
De mannen van Roy Wasmus staan 11e in de res. 1e klasse en moeten alles op alles willen zetten om zich rechtstreeks te handhaven.
Aftrap op de Hoge Bomen is zaterdag om 12:00 uur.

Fr@