Home » Senioren » Zaterdag » Westlandia - FC Aalsmeer: voorbeschouwing

Westlandia - FC Aalsmeer: voorbeschouwing

📁 Zaterdag 📅 woensdag 07 februari 2018

Als de weergoden het toelaten ontvangt Westlandia komende zaterdag voor het eerst FC Aalsmeer voor een competitiewedstrijd op de Hoge Bomen.

Tijdens de heenwedstrijd had de verkeersleiding van luchthaven Schiphol extra werk. Het  toch al drukke vliegverkeer over het hoofdveld van sportpark Hornmeer werd die zaterdagmiddag ernstig gehinderd door de aanvallers van de thuisclub. Zij vlogen namelijk meer dan eens met hoge snelheid door de groen-witte verdediging. Michal Kocon steeg op zijn verjaardag met 4 goals ook nog eens tot grote hoogte.......
Daarbij moet wel aangetekend worden dat door een goede openingsfase en een snelle goal, FCA optimaal kon profiteren van de ruimtes die Zaterdag 1 moest weggeven. Gelukkig kostte deze 5-1- nederlaag de Westlandianen maar 3 punten.

In 2018 speelde FC Aalsmeer bij XerxesDZB (2-0 verloren) en op eigen veld was er een benauwde 1-0 winst tegen Te Werve.. De tegenstander van komend weekend staat nu 6e en heeft 24 punten.

Westlandia volgt op 8 punten en staat 9e.
Afgelopen zaterdag speelden de mannen van Theo Verbeek een goede wedstrijd bij WV-HEDW. Helaas werden een aantal mooie kansen niet benut en werd er in Amsterdam met 1-0 verloren. Toch stemde het vertoonde spel tot tevredenheid van de selectie én de trouwe volgers van de ploeg. Dat mocht ook wel na het teleurstellende resultaat van ene week eerder tegen hekkensluiter SV Marken.

Voor eigen publiek wil Westlandia zich komende zaterdag revancheren. Onder leiding van scheidsrechter Roelof Luinge en zijn beide assistenten zal vanaf 14:30 gestreden worden voor de eerste overwinning in 2018.
---

Ook het 2e team kan in het nieuwe jaar wel weer een succesje gebruiken. Op dit moment staat het team van Roy Wasmus op de 12e plaats en dat betekent aan het einde van het seizoen nacompetitie tegen clubs uit de res. 2e klasse. Met het oog op de toekomstige ontwikkelingen van de zaterdagselectie zou dat slecht uitkomen.

Dat betekent dat tegen nr. 14 Katwijk 3, de volle buit gepakt moet worden. Beginsignaal klinkt om 12:00 uur.

Wie weet tot zaterdag
Fr@