Home » Senioren » Zondag » Wel en wee van Jessie van der Burg

Wel en wee van Jessie van der Burg

📁 Zondag 📅 dinsdag 02 februari 2016
Wel en wee van Jessie van der Burg Wel en wee van Jessie van der Burg Wel en wee van Jessie van der Burg

De 25-jarige Jessie van der Burg begon met voetballen bij VELO. Vervolgens maakte hij twee seizoenen vol bij Haaglandia om daarna te verkassen naar RKVV Westlandia. De rechtsachter speelt nu voor het tweede seizoen in de groen witte kleuren. Een seizoen dat tot nu toe boven verwachting verloopt. Tegen Quick pakte RKVV Westlandia de veertiende zege in de tot nu toe vijftien gespeelde wedstrijden.

De zege tegen de Haantjes kwam echter niet gemakkelijk tot stand. Zeker in de eerste helft was het aan de kant van de thuisclub zeker niet goed. "Klopt", erkent Jessie van der Burg "opbouwend was het minder goed en wij konden de bal niet lang in de ploeg houden. Door een strafschop kom je op voorsprong en als kort na rust de 2-0 valt weet je dat je ruimte gaat krijgen voorin. De 3-0 was daar een logisch vervolg op. Toch stonden we de laatste twintig minuten behoorlijk onder druk. Verdedigend stond het echter goed en wij hebben niet veel kansen weggegeven." Opvallend was dat zowel Jessie van der Burg op rechts en Patrick Batist op links van achteruit weinig opkwamen. Wat in eerdere wedstrijden niet het geval was. "In opdracht van de trainer moesten de verdedigers hun verdedigende taak uitvoeren. De aanval van Quick is het gevaarlijkste deel van het elftal in de ogen van de trainer en de aanvallende impulsen moesten beteugeld worden", aldus de rechtsachter. Gezien het handhaven van de nul achterin is deze opdracht geslaagd. Bij VELO en Haaglandia speelde Jessie van der Burg centraal achterin. Bij zijn komst op sportpark De Hoge Bomen werd hij als rechtsachter geposteerd. "Die plek ligt mij ook wel, je kan meestal veel opkomen om je aanval te ondersteunen", blikt de nummer 2 van RKVV Westlandia terug. "In het centrum schoof ik ook regelmatig in, dus veel is er voor mij niet veranderd wat dat betreft."

Feestje
De laatste wedstrijd voor de winterstop ging op eigen veld tegen DHC met 0-2 verloren. Het enige puntenverlies tot nu. Jessie van der Burg: "Je weet dat de eerste nederlaag er een keer aan zit te komen. Na de rode kaart van Jordi de Wit wist DHC de vrije man die zij kregen goed te vinden. Ik denk dat DHC de grote concurrent is voor ons als het om de titelstrijd gaat. Wij hebben 9 punten meer en dat moeten wij zien te houden. Gezien het programma zie ik DHC de komende weken geen punten verspelen, dus moeten wij zorgen dat ook niet te doen. Tegen DHC was de enige wedstrijd dat wij niet hebben gescoord. Onze eerste wedstrijd is bij SDO uit in Bussum. Ik vond het hier thuis een goede ploeg al staan ze niet zo hoog op de ranglijst. Wij mogen ze zeker niet onderschatten en dat mogen wij tegen geen enkele tegenstander. Wij moeten deze lijn door zien te trekken, dan kunnen wij onze supporters aan het eind van het seizoen een mooi feestje aanbieden. Bij het behaalde kampioenschap in de hoofdklasse was ik er niet nog niet bij. Ik heb er mooie verhalen over gehoord en wil dat zelf ook wel eens meemaken."

Jessie van den Burg ziet hoe een Quick aanval onschadelijk is gemaakt.