Home » Senioren » Zondag » Westlandia 1 kampioen!

Westlandia 1 kampioen!

📁 Zondag 📅 zondag 24 april 2016
Westlandia 1 kampioen!

Ondanks verlies toch feest in Delft!

Het groen met wit overheerste in het stadion van DHC in Delft. Vrijwel alle personen die RKVV Westlandia een goed hart toedragen hadden de reis naar de Brasserskade gemaakt. Per bus, met de eigen auto, zelfs op de fiets en uiteraard ontbraken de Harley's met hoofdsponsor Hans van der Valk voorop niet bij de wedstrijd die het kampioenschap op kon leveren voor RKVV Westlandia.
Het was een fraai gezicht al die supporters herkenbaar aan de groen witte kleuren die hen sierden. Ook burgemeester Sjaak van der Tak met wethouder van sport Mohammed el Mokkaddem vertoonden zich langs het veld van DHC.

Op het veld was van dat overwicht van de groen witten niets te merken. Sterker nog, DHC was feller en bij onze mannen ging er te veel mis in de opbouw. Bij de 1-0 voor het team uit Delft zag de dekking aan de linkerzijde van de verdediging er niet goed uit en de voorzet werd afgerond. Niets aan de hand er was nog ruim een uur te gaan. Voor de rust veranderde er niets in de stand. In Amsterdam was het halverwege in de wedstrijd van De Dijk tegen Quick 1-1. Op dat moment waren de voorbereidingen van een kampioensfeest nog niet uitvoerbaar en zou het komende zondag op het eigen sportpark moeten gaan gebeuren. Er waren echter nog drie kwartier te gaan en daarin kon nog heel wat gaan gebeuren.

Drie minuten na de hervatting was het DHC dat de 2-0 aan liet tekenen. Supporters van RKVV Westlandia gingen achter het team staan. De spelers kromden de ruggen en gingen op jacht naar doelpunten. Die treffer liet nog even op zich wachten. Het goede nieuws kwam uit Amsterdam. Daar was Quick op voorsprong gekomen en als dat zo zou blijven kon er toch feest gevierd gaan worden. Het bleef niet bij 1-2 aan de overkant van het IJ in de hoofdstad. Quick liet de score oplopen tot 1-4 en daarmee kon het feest bijna beginnen. Door een eigen doelpunt van DHC werd het in Delft nog 2-1, maar daar bleef het bij. DHC blij, zij zijn de enigen met twee winstpartijen in dit seizoen tegen RKVV Westlandia. Westlandianen blij want zij zagen dat de kampioensbeker aan aanvoerder Marco van der Knaap werd overhandigd. Waarna er een spontaan feestje werd gebouwd op het kunstgrasveld van de gastheren.

Even bijkomen op het eigen sportcomplex en dan de huldiging op het Wilhelminaplein. Dan kan je er wel één persoon uitzoeken voor de rubriek in het clubblad en de website. Dat werkte niet, iedereen was blij en als je vroeg hoe vindt je het was het antwoord steevast geweldig. Vragen beantwoorden in feestvreugde zou ook niet mijn favoriete bezigheid zijn eerlijk gezegd. RKVV Westlandia heeft opnieuw geschiedenis geschreven en komt komend seizoen in de Topklasse uit, als de naam daarvan niet gaat veranderen. Nieuwe tegenstanders en oude bekenden zullen dan bestreden moeten worden. Na Barendrecht en Almere nu dus een succesvol seizoen besloten met feest in Delft. Opmerkelijk dat weer in een uitwedstrijd de hoofdprijs werd binnengehaald. Volgende keer dan maar in Naaldwijk.