Home » Senioren » Zondag » Westlandia ruim vertegenwoordigd in Westlands Elftal tegen Sparta, zaterdag 9 juli bij VELO

📁 Zondag 📅 maandag 04 juli 2016

FeVoWest zaterdag 9 juli te gast bij VELO in Wateringen

Westlands Elftal treft eredivisionist Sparta

Onder de vlag van FeVoWest, de Federatie Voetbalverenigingen Westland en Midden Delfland, oefent het Westlands voetbalelftal zaterdag 9 juli a.s. bij VELO in Wateringen tegen Sparta Rotterdam, dat als kampioen van de Jupiler League naar de eredivisie is gepromoveerd. De aftrap aan de Noordweg is om 17:00 uur.

Sparta is de laatste weken hard bezig de selectie aan te passen aan het niveau van de eredivisie. Op zondag 7 augustus komt Ajax naar het Kasteel voor de eerste competitiewedstrijd. De club presenteerde de afgelopen weken onder anderen Iván Calero Ruiz, Florian Pinteaux, Bart Vriends, Zakaria El Azzouzi, Stijn Spierings en Craig Goodwin als aanwinsten.

Voor Sparta is dit al de derde oefenwedstrijd in het nieuwe seizoen. Donderdag 30 juni jl. werd gespeeld bij eersteklasser Heinenoord (1-7) en zaterdag 2 juli jl. bij vierdeklasser PPSC in Schiedam (0-8).

De beste voetballers uit de regio Westland, sinds 25 juni in training bij Westlandia, nemen het deze zomer alleen op tegen de formatie van Alex Pastoor. Vorig jaar zomer speelde het elftal van trainer Johan Voskamp tegen Excelsior Rotterdam bij HVC’10 en VVV Venlo bij Westlandia. Die wedstrijden gingen verloren met respectievelijk 2-6 en 0-3.

Op 24 juni 2010 speelde Sparta Rotterdam voor het laatst in het Westland. De Kasteelclub won de oefenwedstrijd tegen het Westlands elftal in Honselersdijk toen met 3-0. De selectie en staf van Sparta Rotterdam waren woensdag 4 mei 2016 nog wel voor een teamuitje te gast in De Lier bij De Tuinderij, de hoofdsponsor van FeVoWest.

De wedstrijd staat onder leiding van de 31-jarige scheidsrechter Paul van der Burg uit Den Haag en hij wordt bijgestaan door de assistent-scheidsrechters Joey Waleveld uit Leiden en Jack Koorneef uit Poeldijk. Van der Burg was het afgelopen seizoen actief in veel wedstrijden in de Topklasse, nu de derde divisie, en bij wedstrijden in de Beloften Eredivisie.

De entreeprijs is € 8,- en tot 16 jaar kost een kaartje € 5,-.

Kom vooral op de fiets naar VELO, want het wordt naar verwachting druk in Wateringen, zaterdag 9 juli a.s.

De selectie van het Westlands Elftal wordt gevormd door:
Donny van den Bos (Den Hoorn), Patrick Triep (FC 's-Gravenzande), Sander Koeleman (FC 's-Gravenzande), Yuri Westhoff (FC 's-Gravenzande), Daniёl van der Knijff (HVC’10), Jesse de Waard (KMD), Jente van Staalduinen (Maasdijk), Michiel van den Berg (Naaldwijk), Angelo Zwirs (Quintus), Joery Verbeek (VELO za), Gerben Koop (VELO zo), Roderick Meinema (VELO zo), Danny Bijl (Westlandia za), Jasper van Dijk (Westlandia za), Edgar Leerdam (Westlandia zo), Marko van der Knaap (Westlandia zo) en Nick van Vliet (Westlandia zo).