Home » Senioren » Zondag » Nieuwe gezichten in de zondagselectie - Ferry de Jong

Nieuwe gezichten in de zondagselectie - Ferry de Jong

📁 Zondag 📅 zaterdag 20 augustus 2016
Nieuwe gezichten in de zondagselectie - Ferry de Jong

De 25-jarige Ferry de Jong is dit seizoen nieuw in de selectie van Edwin Grünholz. De linkerverdediger kwam over van Scheveningen zaterdag.

Ferry heeft een indrukwekkende jeugdopleiding gehad. Hij begon in de F van SVV Scheveningen, daarop volgde ADO Den Haag, Quick, Sportclub Heereveen, ADO Den Haag ( als eerstejaars senior in jong ADO). Vervolgens 1 jaar Haaglandia en 4 jaar Scheveningen.

In zijn 4-de jaar bij Scheveningen kende hij een slechte seizoenstart vanwege een enkelblessure. Daardoor had hij niet zoveel gespeeld. Bij de spelersgesprekken in december had Ferry te kennen gegeven, dat hij na afloop van de competitie zou vertrekken. Vervolgens speelde hij alle wedstrijden in de basis.

Ferry kende Westlandia al. Er was al eerder sprake van dat hij naar het Westland zou komen. Het spelen op zondag hield hem eerder tegen. Hij kreeg weer de mogelijkheid om naar Westlandia te komen. Voor Ferry speelde een rol, dat hij de trainer al kende en een aantal spelers (Patrick Batist, Ramon Ripson, Remon van Bochoven).

Hij is inmiddels een maand actief in de selectie van Westlandia zondag, het aanpassen aan de club, de trainers en de andere spelers verliep soepel. “Ik heb het echt naar mijn zin hier”, hoor ik hem zeggen.

Niet onbelangrijk zijn in dit verband een basisplaats in de eerste competitiewedstrijd en een doelpunt. “Ik nam die bal in één keer op de pantoffel. Het was een voorzet van Erkan.  Door dat doelpunt kwamen we op 1 – 1.” Dat Westlandia dat gelijke spel niet wist vast te houden, zit hem nog steeds niet lekker.

‘Als je Scheveningen en Westlandia met elkaar vergelijkt, heeft de eerstgenoemde ploeg meer ervaring, maar voetballend is Westlandia verder en het team kan zeker nog groeien. “